Parasta Lapsille Tampereen osasto ry tukee lapsia ja lapsiperheitä Tampereen alueella.

Osastomme toiminnan tavoitteena on lisätä lapsiperheiden jaksamista erityisesti lasten ja perheiden leiri- ja virkistystoiminnan avulla. Toiminta on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumatonta. Kaiken toimintamme toteutamme vapaaehtoisvoimin. 

Lisätietoja toiminnastamme löydät tästä alta, Tampereen osaston uutisista sekä osastomme Facebook-sivulta.

Vapaaehtoiseksi!

Olet tervetullut mukaan osastoomme!  Jos kiinnostut osaston toiminnasta ja tarvitset lisätietoja, ota rohkeasti yhteyttä! Siirry Yhteystietoihin.

Vapaaehtoisen ammatilla ja koulutuksella ei ole Parasta Lapsille -toiminnassa merkitystä. Sen sijaan aito kiinnostus sekä halu oppia ja toimia yhdessä muiden kanssa on tärkeää. Kaikilla ihmisillä on omassa elämässään hankittuja tietoja ja taitoja, joita voi hyödyntää toiminnassamme.

Osaston toimintaa johtaa toimikunta, jonka osaston jäsenet valitsevat yhdistyksen kokouksessa. Yhdistyksen kokouksia on vuosittain kaksi ja niissä linjataan osaston toimintaa. Kokoukseen ovat myös ei-jäsenet tervetulleita mukaan tutustumaan toimintaan.

Jäseneksemme voit liittyä ottamalla yhteyttä puheenjohtajaan tai sihteeriin (ks. yhteystiedot). Toiminnassa ollaan avoimia kaikille uusille toimintamuodoille, jos niiden tavoitteena on lasten ja lapsiperheiden hyvinvoinnin ja elämänhallinnan tukeminen.

Koulutuksia vapaaehtoisille syksyllä 2018

Iloa Vapaaehtoisuuteen -koulustustapahtuma vapaaehtoisille 30. elokuuta 2018 klo 15–18.

Café Tammelakeskus, Itsenäisyydenkatu 21 B, 33500 Tampere

Osaston toiminta

Iltakylä + puuhakerho Venlantuvalla

Iltakylä joka toisena torstaina syys– ja kevätkaudella Venlantuvalla (Teekkarinkatu 5 B) alle kouluikäisten lasten perheille. Osaston vapaaehtoiset suunnittelevat ohjelman ja lopuksi syödään yhdessä iltapala. Toiminta on ilmaista. Tervetuloa mukaan!
Tiedustelut: Pirjo Salmi p. 040 821 0127, suomisalmipipsa(at)suomi24.fi tai Sirkka Lindroos p. 040 758 5940, sirkka.lindroos(at)pp1.inet.fi

Tutustu Iltakylään ajankohtaista-osion Iltakylä-uutisten kautta, tai lukaise suoraan vaikka laskiaispuuhista 2017.

Seuraavat iltakylät syksyllä 2018:
6.9. Iltakylä lapsiperheille Venlantupa (Teekkarinkatu 5 B) klo 18–19.30
20.9. Iltakylä lapsiperheille Venlantupa (Teekkarinkatu 5 B) klo 18–19.30
4.10. Iltakylä lapsiperheille Venlantupa (Teekkarinkatu 5 B) klo 18–19.30
18.10. Iltakylä lapsiperheille Venlantupa (Teekkarinkatu 5 B) klo 18–19.30
1.11. Iltakylä lapsiperheille Venlantupa (Teekkarinkatu 5 B) klo 18–19.30
15.11. Iltakylä lapsiperheille Venlantupa (Teekkarinkatu 5 B) klo 18–19.30
29.11. Iltakylä lapsiperheille Venlantupa (Teekkarinkatu 5 B) klo 18–19.30
13.12. Iltakylä lapsiperheille Venlantupa (Teekkarinkatu 5 B) klo 18–19.30

Vauvatuokiot

Vauvatuokio järjestetään Pääkirjasto Metsossa kerran kuukaudessa alle 1-vuotiaille lapsille ja vanhemmille. Vauvatuokioissa käytetään Käsikynkkä-ryhmätyömenetelmää. Tunnin mittaisessa tuokiossa leikitään, lauletaan ja loruillaan vauvojen ja vanhempien kanssa. Tapahtuma on maksuton. Lue tarina yhdestä vauvatuokioista! Jos Vauvatuokiot kiinnostavat, ota yhteyttä Pirjoon, pirjo.sillman@pispala.net.

Vauvatuokiot syksyllä 2018:

ma 10.9.
ma 1.10.
ma 5.11.
ma 3.12.

Kokoukset

Tampereen osaston hallituksen kokouksissa suunnittelemme toimintaa. Tervetuloa rohkeasti mukaan! Ilmoittautumiset: Pirjo Sillman, pirjo.sillman(a)pispala.net ja Taru Kuusinen, taru.kuusinen(a)gmail.com.

Tapahtumat

Tampereen osasto on vuosittain mukana myös erilaisissa tapahtumissa, muun muassa Hervannan paikallisissa tapahtumissa. Olet lämpimästi tervetullut mukaan järjestämään tapahtumia ja osallistumaan lapsille ja perheille suunnattuun toimintaan.

 • 13.10. " Kivaa tekemistä sairaala-arjen vastapainoksi" Perheidentalolla yhteinen tapahtuma lasten ja heidän vanhempiensa kanssa klo 10–12. Järjestäjänä Tampereen Lastenklinikan Tuki ry, 
  "Kivaa tekemistä sairaala-arjen vastapainoksi" -projekti sekä Parasta Lapsille Tampereen osasto ry
 • 17.11. Lapsen oikeuksien päivänä 17.11. olemme mukana Tampereen kaupungin LOP-tapahtumassakasvomaalausta ja askartelua lapsille.
 • 2.12. Venlantuvalla Aikuisten askartelua klo 10–14.
 • 9.12. Venlantuvalla askartelua lasten ja vanhempien kanssa klo 10–14.
 • 15.12. Lapsiparkki perheidentalolla klo 12–16

Tampereen osastolla on toimintaa ympäri vuoden. Ajantasainen tapahtumakalenteri 2018 löytyy Facebookista, sinne kootaan kaikki osaston tulevat tapahtumat. Siirry tästä osaston Facebook-kalenteriin!

 

Parasta Lapsille leirit ja viikonlopputoiminta

Osastomme järjesti lapsille Venlantuvalla hiihtolomaviikolla 2018 ilmaisen päiväleirin yhteistyössä usean tahon kanssa.Päiväleirillä leikittiin, laulettiin, leivottiin, askarreltiin, satuiltiin, ulkoiltiin... ja pidettiin hauskaa! Osallistujille tarjottiin aamupala, lounas ja välipala.  Leiri sai huikean hyvää palautetta! Kiitokset yhteistyökumppaneille: Tampereen Hervantalaiset ry, Hervannan Tiedotusyhdistys ry, Hervannan Martat, YSTI ry/Verkko.

Parasta Lapsille ry:n perinteinen ja tärkein toimintamuoto on lasten ja perheiden yöleirit ja viikonlopputoiminta, jossa sama ryhmä leireilee useamman kerran yhdessä. Parasta Lapsille -järjestö järjestää vuonna 2018 useita leirejä Lomakeskus Pukkilassa Virroilla, joihin on kuljetus Tampereelta.

 • Talvileirin lapsille 8–11-v. Pirkanmaan hiihtolomaviikolla 
 • Nuorten leirin 13–15-v. kesällä
 • Lasten leirin kesällä (8–11-v.)
 • Perheleirejä (7 kpl) kesällä Lomakeskus Pukkilassa Virroilla.
 • Kaksi lasten viikonloppuryhmää syksyllä 2018

Lue lisää lasten ja nuorten leireistäperheleireistä ja lasten viikonlopputoiminnasta. Osastomme vapaaehtoisia on mukana Parasta Lapsille ry:n leiri- ja viikonlopputoiminnassa. Jos haluat mukaan leiri- ja viikonlopputoimintaan, lue lisää vapaaehtoistoiminnasta Parasta Lapsille -järjestössä.

Varo vaan, leiritoimintaan jää helposti koukkuun!

Yhteystiedot

Taru Kuusinen, puheenjohtaja, 040 864 4903

Pirjo Sillman, sihteeri, pirjo.sillman(a)pispala.net

Ville Jämsen, varapuheenjohtaja, vjamsen(a)gmail.com

Teemu Kovero, taloudenhoitaja, teemukovero(a)gmail.com

PS. Liity jäseneksi ja tule toimintaamme! Ota rohkeasti yhteyttä: 040 8644 903.