Blogi

Outi Kuikka
Outi Kuikka
18.4.2019

Näin kysyi minulta kerran yksi nuorimies, kun en osannut perustella, miksei hän saanut koskea sammakonkutuun paljain käsin.

Se oli herättävä kysymys. Niinpä! Miksi me aikuiset luomme sääntöjä ja rajoja, joita emme itse noudata ja joita emme itsekkään osaa perustella.

Miksi emme uskalla neuvotella lasten kanssa ja jopa joskus myöntää olleemme väärässä. Pelkäämmekö, että menetämme uskottavuuden auktoriteettina? Kasvaako lapsi vinoon, jos annankin hänen käyttää itsemääräämisoikeuttaan?

Valtaan kuuluu aina myös vastuu.

Amanda Simpson
Amanda Simpson
Laura Miinalainen
Laura Miinalainen
15.3.2019

Ensimmäisen kevään leiri oli aivan ihana kokemus. Jännityksellä odotettiin kaikki vapaaehtoiset leirin alkua ja perheisiin tutustumista. Mukana leirillä oli muutama konkari sekä muutama ensikertalainen vapaaehtoisina ohjaajina. Leirillä oli upea huomata miten iso ryhmä perheitä, erilaisista taustoista huolimatta, ryhmäytyivät ja tutustuivat toisiinsa erilaisten pelien, leikkien sekä muun ohjelman avuin.

Leirin kohokohdiksi nousivat makkaranpaisto kodassa, pulkkamäki sekä saunominen ja uiminen. Hurjimmat kävivätkin monta kertaa uimassa hyisessä vedessä.

Laatuaikaa lasten kanssa

Katja
Katja Timlin
Inna-Mari Simola, lasten ja nuorten toiminnan kehittäjä
Inna-Mari Simola
Tiina Korpi
Tiina Korpi
Roosa Ruokokoski
Roosa Ruokokoski
22.11.2018

Moikka! Olen Roosa Ruokokoski ja opiskelen toimintaterapeutiksi Helsingin Metropoliassa. Minut saattoi tavata tänä syksynä Vilppulassa toteutetulla perheleirillä, jossa toimin pedagogisena sisällöntuottajana.

Kuulin työpaikasta eräältä luokkalaiseltani ja kiinnostuin välittömästi, sillä perheleirillä pääsen työskentelemään niiden asiakasryhmien parissa, mitkä ovat minulle kaikkein tärkeimmät.

Lasten parissa olen työskennellyt jo teinistä lähtien hevosleirinohjaajana ja lastenhoitajana. Opiskelujeni ohella työni ovat jatkuneet päiväkodin-, iltapäiväkerhon- sekä ratsastusopettajan sijaisena. 

Inna-Mari Simola, lasten ja nuorten toiminnan kehittäjä
Inna-Mari Simola
Outi Kuikka
Outi Kuikka
2.11.2018

Se on toive, jota meistä jokainen kantaa mukana aina, kun tulemme kohdatuksi.

Jokaisella meillä on kuitenkin kokemus siitä, että toinen ihminen ei ole hyvää minussa nähnyt tai huomioinut, mutta kehittämiskohteesi tai puutteesi on kyllä nostettu esille. Toiset kuittaavat nämä kohtaamiset olan kohautuksella ja jatkavat matkaa. Toisille taas jokaisesta tällaisesta kohtaamisesta jää pieni jälki, joka pala palalta musertaa omaa uskoa siihen, että minussakin on jotain hyvää.

Katja
Katja Timlin
25.10.2018

Positiivinen pedagogiikka on noussut nyt paljon esiin julkisesti. Olen hykerrellyt koko syksyn jo ihan lasten vuoksi, mutta myös siksi että juuri tämä, hyvän näkeminen lapsessa, on meillä Parasta Lapsille ry:ssä uuden toiminnan vaikuttimena.

Näe hyvä mussa -toiminnassa me aikuiset mietimme omaa toimintaamme suhteessa lapsiin siten, että korostamme joka käänteessä lapsen onnistumisia ja tuemme häntä myös turvallisiin pettymyksiin. Tämä ei ole itsestäänselvyys. Olen valitettavan usein nähnyt päiväkoti- ja kouluympäristössä voivottelua, kuinka haastavat lapset eivät sopeudu toimintaan.