Blogi

Sirpa Nygren
Sirpa Nygren
Paula Saarela
Paula Saarela
Pena Viitanen
Pentti Viitanen
3.2.2020

”Mitäs sanotte tytöt, jos  lasken tällä tuon rinteen alas?”, sanoi Saarisen Arvo, Pukkilan ensimmäinen talonmies, kopistellessaan sahapukkia lumesta.

Sittemmin rinnettä on laskettu monilla muilla välineillä. Alkuaikoina ehkä eniten suksilla ja viimeaikoina muovipulkalla. Hurjin omakohtainen kokemus oli, kun laskin jäädytetyn liukumäen muovimattoon kääriytyneenä. Maton terävästä etureunasta tupruava jäähile ryöppysi kasvoilleni ja vauhti tuntui rakettimaiselta. Mäen jäädyttäminen oli työlästä ja aikaa vaativaa hommaa, joten siitä luovuttiin ja hankittiin riittävästi pulkkia.

Kaisa Lindström
Kaisa Lindström
20.12.2019

Syksyinen perjantai-ilta, kello lähestyy 18:aa. Linja-autoaseman hämärän kelmeässä valossa näkyy kymmenien ihmisten rykelmä. Lähestyn tuota äänekkäästi vellovaa joukkoa. Tarkkailen, näkyykö tuttuja lapsia tai aikuisia. Lähestyn ja huomaan yksittäisiä iloisia lapsia mukavasti jutellen ja ilakoiden toistensa kanssa.

Suvi Tikkanen-Koskinen
Näe hyvä mussa -tiimi
20.12.2019

Leiripäivä tamperelaisten lasten Näe hyvä mussa -leirin aikuistiimin kirjoittamana:

klo 7.30            Piirrettyjä pyjamissa tv-huoneessa pehmolelu kainalossa. Tänään kaikki leiriläiset koisasivat poikkeuksellisen pitkään.

klo 9.15            Aamuisin haukkaamme happea koko porukalla. Siten leiripäivä käynnistyy parhaiten: ”Polttopallo on ihan paras peli ikinä!”

Sini Nevalainen
Sini Nevalainen
18.12.2019

Olen Sini Nevalainen ja opiskelen sairaanhoitajaksi. Asun Helsingissä ja elän tällä hetkellä todennäköisesti elämäni kiireisintä aikaa. Vaikka hetkittäin onkin ollut haastavaa yhdistää työt, perhe-elämä ja opiskelu niin olen onnellinen kaikista upeista kokemuksista ja kohtaamisista, joita olen saanut kokea opiskelun aikana. Myös Parasta Lapsille ry on mahdollistanut minulle yhden näistä hienoista kokemuksista.

Katja
Katja Timlin
Peppi Turunen
Peppi Turunen
11.12.2019

Kävin pari viikkoa sitten leirivierailulla lasten Aikaa ilolle  sekä Näe hyvä mussa -leireillä. Se oli minulle kaikin puolin antoisa kokemus. Kaikki se, minkä eteen teemme töitä täältä toimistolta käsin konkretisoituu ihan uudella tavalla, kun sitä pääsee näkemään käytännössä. Samoin ne sanat joilla kuvailemme toimintaamme alkoi yhtäkkiä tuntua vielä luontevammalta omaankin suuhun. Toiminnassa näkyi todella yhdessäolon ilo ja riemu sekä kunnioittava ja lämmin kohtaaminen. Tunsin ylpeyttä meidän vapaaehtoisten sekä työntekijöiden työstä, jota pääsin todistamaan.

Noora Steenvoorden
Noora Steenvoorden
9.12.2019

Ensimmäinen syksy leirivastaavana Parasta Lapsille -perheleireillä on leireilty läpi. Neljä viikonloppua ihanien, monimuotoisten ja hienojen perheiden ja vapaaehtoisten kanssa on tuonut ja luonut taitelijan syksyyn rytmin ja vastuun, jonka olen ottanut, omaksunut ja halunnut kantaa meitä kaikkia ajatellen. Luoden ja tuoden jotain todellista, tärkeää ja konkreettista ihmisten arkeen ja omaanikin.

Sini Nevalainen
Sini Nevalainen
2.12.2019

11–13.10. vietimme syksyn toisen Aikaa yhdessä -viikonloppuleirin Kisiksessä Raaseporissa. Perheet ja leiriohjaajat tapasivat toisensa kolmen viikon tauon jälkeen. Kuinka mahtavaa olikaan tavata sama tuttu porukka! Perjantai-ilta sujui tyypilliseen tapaan nopeasti perheiden majoittuessa mökkeihin. Sitten nautittiin porukalla herkullinen iltapala, jonka kokit olivat meille loihtineet.