3.5.2019
/
Tiina Korpi
Tiina Korpi
Tiina Korpi on yhteisöpedagogiksi valmistuva luokanopettaja. Hän teki työharjoittelunsa Parasta Lapsille ry:n toimistolla.

#1 Saat arvokasta työkokemusta

Työnhakijalta odotetaan yleensä edes hieman työkokemusta. Vapaaehtoistyössä sitä karttuu.

#2 Verkostoidut järjestö- ja lastensuojelutyöhön

Vapaaehtoistyössä tapaat uusia ihmisiä, jotka jakavat kiinnostuksesi. Parasta Lapsille -järjestössä tarvitaan aitoa mielenkiintoa lasten ja perheiden kanssa toimimiseen. Moni leiriohjaaja onkin sosiaali-, kasvatus-, terveys-, liikunta- tai kulttuurialan opiskelija. Valmiita ammattilaisia on myös mukana.

#3 Kasvat asiantuntijana leireillä ja koulutusten myötä

Vapaaehtoistyössä kasvat asiantuntijana. Lasten ja perheiden leireillä saat vahvistaa ongelmanratkaisukykyäsi ja kommunikointitaitojasi. Leiriohjaajat saavat myös maksutonta koulutusta: peruskoulutuksen ja täydentävää koulutusta muun muassa ryhmän ohjaamisesta tai vuorovaikutuksesta.

#4 Saat kokeilla ideoitasi

Yhteistyökyky, luovuus ja omaa työtä kehittävä työote eivät ole pahitteeksi työssä tai työnhaussa. Vapaaehtoistyössä saa tälläkin saralla varmuutta.

#5 Saat uusia näkökulmia ennaltaehkäisevästä lastensuojelutyöstä

Leirimeininki on hauskaa, iloista - ja vahvistavaa. Tauko arjesta tukee lasten ja perheiden hyvinvointia. Parasta Lapsille ry järjestää aikaa ilolle, leikille ja huolettomalle yhdessäololle. Otamme erityisesti huomioon pienituloiset ja maahanmuuttajataustaiset perheet. Parasta Lapsille ry:n kesä- ja talvileirit sekä viikonlopputoiminnan mahdollistavat vapaaehtoiset leiriohjaajat. Vuosittain toiminnassamme on noin 200 vapaaehtoista.

#6 Näet työsi tulokset käytännössä

Työ tekijäänsä kiittää. Ihan totta. On tärkeää, että työ huomataan ja että siitä saa kiitosta. Että itse arvostaa omaa työtään on kenties vielä tärkeämpää. Leirillä näet työsi tulokset ja merkityksen tässä ja nyt. Ja se jos mikä motivoi ja auttaa kehittymään.

#7 Saat suoraa palautetta lapsilta ja leirijohtajalta

Leirillä ei pihdata palautetta! Lapset päästelevät suoraan ja tiiviisti yhdessä työskentelevä ohjaajien tiimi huomaa kyllä hyvän. Palaute antaa energiaa, intoa ja iloa ja niin se myös kehittää osaamista.

#8 Kerrytät opintopisteitä

Opintopisteitä voi kerryttää kesäleirillä soutelemalla tai viikonloppuleirillä majaa rakentamalla. Moni opiskelija on tehnyt työharjoittelun tai jopa opinnäytetyön leirillä.  

#9 Vapaaehtoisuus näyttää hyvältä CV:ssä

Oletko tehnyt palkatonta työtä, koska tunnet halua auttaa tai koet jonkin asian merkitykselliseksi? Arvokkaasta työstä kannattaa kirjoittaa CV:hen rivi tai kaksi.

#10 Työllistyt paremmin

Vapaaehtoistyössä karttuu koulutusta ja kokemusta ja tekemisen meininkiä. Tämä voi auttaa työnhaussa etenkin nuoria, mutta myös kokeneempia, esimerkiksi alaa vaihtaessa.

 

Kuinka pääset vapaaehtoiseksi? Ilmoittaudu mukaan, niin katsomme sinulle sopivan pestin!