Vuoden 2014 blogikirjoitukset

viestintävastaava Marjukka Kähönen
Marjukka Kähönen
27.10.2014

Tapahtui aikaan ennen Facebookia…

Minulla on hyllyssä vauvakirja, sellainen punainen ja rispaantunut. Kuvien lisäksi äiti on teipannut sivuille hennon hiustupsuni, kirjannut hammastietoni ja ensimmäiset sanani, kuten myös kärkkäät kommenttini politiikasta 7-vuotiaana. Ihania tarinoita!

Myöhemmin kirjassa on noloja juttuja ensi-ihastuksista ja lista bändeistä, joita fanitin itku silmässä. Sivujen välissä kirjeitä kesäleiriltä ja riparilta. Vieläkin punastuttaa lukea.

Äiti antoi kirjan minulle, ihanaa että nuo tarinat ovat tallessa.

Inna-Mari Simola, lasten ja nuorten toiminnan kehittäjä
Inna-Mari Simola
8.10.2014

Eilisen A2-kiusaamisillan innoittamana päätin vuorostani osallistua keskusteluun kiusaamisesta. Näkökulmani tässä on aikuislähtöinen.

Tuntosarvet herkkänä: kiusaaminen on kokemusasia

Kukaan vanhemmista ei halua lapsensa joutuvan jatkuvan kiusaamisen kohteeksi. Kukaan vanhemmista ei varmasti halua, että oma lapsi kiusaa muita.

Kysyin ekaluokalla olevalta esikoispojaltani, onko häntä kiusattu koulussa. Hän kertoi, että on kiusattu ja pyysin kertomaan asiasta tarkemmin. Luokkakaveri kuulemma jahtaa ja lyö, jos ei pääse mukaan poikani ja parin muun kaverin välituntileikkiin tai -peliin.

Sirpa Kerman, Parasta Lapsille toiminnanjohtaja 2015 asti.
Sirpa Kerman
2.9.2014

Toivoisin, että pääministeri Stubb ottaisi kantaa kansanedustaja Pia Kauman puheisiin (linkki Ylen uutiseen). Edustaako hän päähallituspuolueen virallista linjaa vai onko hän vain yksinajattelija? Kansanedustajan jos kenen pitäisi näinä ahdasmielisyyden aikoina olla esimerkki kansalle siitä, että puolustamme tasa-arvoa ja ihmisoikeuksia kaikissa tilanteissa.

Olemme jo 1960-luvulta lähtien matkustaneet ja nähneet erilaisia maailmoja, mutta onko se tehnyt meistä suvaitsevampia ja avarakatseisempia?

Sirpa Kerman, Parasta Lapsille toiminnanjohtaja 2015 asti.
Sirpa Kerman
26.3.2014

Lapsilisäjärjestelmä luotiin vuonna 1947 aikana, jolloin Suomessa elettiin aivan toisenlaisessa taloudellisessa ympäristössä kuin nyt. Lapsilisälaki otettiin aikanaan vastaan myönteisesti ja siitä on tullut perhekustannusten tasauksen runko. Järjestelmän uudistuksen tarve on ollut puheissa miltei kaikissa vaaleissa, mutta sen kaltaista päätöstä kuin hallituksemme nyt on mennyt tekemään, tuskin kukaan kansalainen on osannut odottaa.