Vuoden 2016 blogikirjoitukset

viestintävastaava Marjukka Kähönen
Marjukka Kähönen
16.11.2016

Jalkapallokentän laidalla

”Kaikki tytöt riviin, tehdään jaot, Tuija ja Marjukka on kapteenit. Valitkaa tytöt vuorotollen joukkueeseen, koittakaa tehdä mahdollisimman tasaiset joukkueet.”

Englannin tunnilla

”Jokainen lukee yhden lauseen ja sitten seuraava jatkaa. Mikko aloittaa… kiitos Mikko, sitten, öö, mikäs sun nimi olikaan, niin Ville, sitten Villen vuoro, eiku hypätäänkin suoraan Villen yli, kun ei Ville kuitenkaan osaa.”

Inna-Mari Simola, lasten ja nuorten toiminnan kehittäjä
Inna-Mari Simola
19.10.2016

Kiusaamista voi määritellä monella tapaa, mutta yksiselitteisesti kiusaamisella aiheutetaan tahallaan pahaa mieltä toiselle. Se voi olla sanallista, fyysistä ja myös epäsuoraa. Kiusaaja voi vaikka vaikuttaa muihin niin, että he kääntyvät kiusattua vastaan.

Kiusaaminen on ihan eri asia kuin riidat ja erimielisyydet.

Kun kukaan ei kiusaisi

Monella Parasta Lapsille ry:n lasten ja nuorten toimintaan osallistuvalla on kokemuksia kiusaamisesta ja kiusatuksi tulemisesta kouluympäristössä tai kavereiden keskuudessa. Tämä voi tulla esille monin tavoin.

Inna-Mari Simola, lasten ja nuorten toiminnan kehittäjä
Inna-Mari Simola
8.8.2016

Lasten ja nuorten toiminnan kehittäjä Inna-Mari Simola lähti Pokémon-jahtiin.

9-vuotias poikani kysyi viime viikolla ”Äiti, voinko ladata erään liikuntapelin puhelimeeni?”

Olinkin jo odotellut, milloin tämä Pokémon-kysymys minulle esitetään. Ilmeisesti kysymyksen asettelu oli harkittua, sillä ”liikunta”-sanalla varustetut asiat pääsevät todennäköisimmin äitimuorin peli- ja elokuvatarkastamosta läpi.

viestintävastaava Marjukka Kähönen
Marjukka Kähönen
1.7.2016

Vuonna 1988 nousin ensimmäistä kertaa kesäsiirtolabussiin. Kassiin oli pakattu vaatteet, saappaat, hammasharja, unilelu. Siirtolaa varten äiti hankki erikseen nimelläni varustettua nimikointinauhaa.

Äiti, isä ja pikkusisarukset saattoivat minut bussille Aleksanterin koulun pihaan ja kahden viikon seikkailuni yksin suuressa maailmassa alkoi.

Mikä maailma se olikaan!

Ruoveden Kesämäessä paistoi aina aurinko. Pellot huojuivat tuulessa, kun hypähtelimme pyyhkeet kaulassa soratietä alas rantaan. Aurinko läikitti lattian ihanalta tuoksuvassa puutalossa, jonka isommassa tyttöjentuvassa nukuin ekana vuonna.

Inna-Mari Simola, lasten ja nuorten toiminnan kehittäjä
Inna-Mari Simola
14.1.2016

Viime vuosi oli synkeä erityisesti lasten ja lapsiperheiden arkea koskettavissa asioissa. On tehty sellaisia suunnitelmia ja päätöksiä, joilla näyttää olevan suora heikentävä vaikutus lapsen kasvuun, kehitykseen ja hyvinvointiin sekä erityisesti pienituloisten perheiden arkeen. Hyvinvointi jakautuu Suomessa entistäkin epätasaisemmin. Tästä olen itse erittäin huolissani ja surullinen. Toivon sydämestäni, että tämä vuosi ei jatka tätä kehitystä.