Vuoden 2019 blogikirjoitukset

Peppi Turunen
Peppi Turunen
11.12.2019

Kävin pari viikkoa sitten leirivierailulla lasten Aikaa ilolle  sekä Näe hyvä mussa -leireillä. Se oli minulle kaikin puolin antoisa kokemus. Kaikki se, minkä eteen teemme töitä täältä toimistolta käsin konkretisoituu ihan uudella tavalla, kun sitä pääsee näkemään käytännössä. Samoin ne sanat joilla kuvailemme toimintaamme alkoi yhtäkkiä tuntua vielä luontevammalta omaankin suuhun. Toiminnassa näkyi todella yhdessäolon ilo ja riemu sekä kunnioittava ja lämmin kohtaaminen. Tunsin ylpeyttä meidän vapaaehtoisten sekä työntekijöiden työstä, jota pääsin todistamaan.

Noora Steenvoorden
Noora Steenvoorden
9.12.2019

Ensimmäinen syksy leirivastaavana Parasta Lapsille -perheleireillä on leireilty läpi. Neljä viikonloppua ihanien, monimuotoisten ja hienojen perheiden ja vapaaehtoisten kanssa on tuonut ja luonut taitelijan syksyyn rytmin ja vastuun, jonka olen ottanut, omaksunut ja halunnut kantaa meitä kaikkia ajatellen. Luoden ja tuoden jotain todellista, tärkeää ja konkreettista ihmisten arkeen ja omaanikin.

Sini Nevalainen
Sini Nevalainen
2.12.2019

11–13.10 vietimme syksyn toisen Aikaa yhdessä-viikonloppuleirin Kisiksessä Raaseporissa. Perheet ja leiriohjaajat tapasivat toisensa kolmen viikon tauon jälkeen. Kuinka mahtavaa olikaan tavata sama tuttu porukka! Perjantai-ilta sujui tyypilliseen tapaan nopeasti perheiden majoittuessa mökkeihin. Sitten nautittiin porukalla herkullinen iltapala, jonka kokit olivat meille loihtineet.

Meri Hirvonen
Meri Hirvonen
22.11.2019

Oulun Näe hyvä mussa -toiminta käynnistyi elokuun lopussa tunelmallisessa Koivuhaan leirikeskuksessa. Ensimmäiset kerrat menivät tutustuessa, kun me aikuiset opimme tuntemaan lapsia ja lapset oppivat tuntemaan aikuisia. Meille oli tärkeää, että lapset voisivat tuntea olonsa turvalliseksi NHM-leireillä. Turvallisuudentunnetta vahvistettiin selkeillä säännöillä ja rutiineilla, kuten iltasadulla ja -laululla sekä aamupiirillä. Hyvän näkemistä harjoiteltiin aluksi meidän ohjaajien sanoittaessa lasten vahvuuksia ja istuttaessa hyvän näkemisen siemeniä esimerkiksi erilaisten harjoitusten muodossa. 

Inna-Mari Simola, lasten ja nuorten toiminnan kehittäjä
Inna-Mari Simola
Lauri Rimaaja
Lauri Rimaaja
Lauri Rimaaja
Lauri Rimaaja
10.9.2019

Huomenna 11.9. on Aikaa ilolle Hauhon-leirin aloitustapaaminen Pasilassa kello 18. Siellä on tarkoitus aloittaa valmistautuminen leireihin ja tutustuminen toisiin leiriläisiin, ohjaajiin ja leirivastaavaan.

20.9. Kello 17 starttaa bussi kohti Hauhon Lomakeskusta Helsingin Kampista. Perillä Hauholla meitä odottaa aivan mahtava leirikeskus.

Luvassa on kaikkea kivaa ja tärkeää on, että lapset kertovat ideoitaan ja toiveistaan mitä kaikkea kivaa haluavat leirien aikana tehdä.

Tärkeää on muistaa antaa nyt Aikaa Ilolle!

Ilona Riska
Ilona Riska
22.8.2019

Suoritin tänä kesänä sosionomin harjoitteluani kolmella perheleirillä vapaaehtoisena ohjaajana. Myönnän heti, että menin leireille opintopisteiden kuvat silmissä kiiluen, en tuntenut yhdistystä tai sen asiaa nopeaa nettisivujen selailua tarkemmin.

Ajatukseni oli, että hoidan työni kuten minkä tahansa työn, saan harjoitteluuni tunteja ja jatkan eteenpäin. Näin teinkin, mutta tuntien lisäksi sain jotakin, johon en ollut osannut varautua.

Joy-Sophie Kyembe
Joy-Sophie Kyembe
9.8.2019

Vuosia toiveammattini on ollut opettaja ja leireillä saa lapsista hyvää kokemusta.

Kävin itse nuorempana Parasta Lapsille -leireillä ja se oli aina kesäni kohokohta. Viikkoja aiemmin aloitin jo tavaroiden pakkaamisen ja päivää ennen leiriä tuskin sain nukuttua. Leirille päästyä mietin jo kovasti, kehen olisi helppo tutustua. Leirin loppupuolella itkin, etten haluaisi sen loppuvan.

Siiri, vapaaehtoinen
Siiri Pakkala
3.7.2019

Lasten viikonlopputoiminnassa osallistutaan neljälle viikonloppuleirille samojen lasten ja ohjaajien kanssa. Vaikka ajallisesti tuo määrä ei tunnu paljolta, voi koko porukasta tulla yllättävänkin tiivis ja yhteisöllinen.