Vuoden 2021 blogikirjoitukset

Kati Eskman-Reima
Kati Eskman-Reima
Minni Viitanen
Minni Viitanen
18.5.2021

Kun tuore tiimimme tutustui talvikuukausien leiripaikkaan Lomakeskus Onnelaan Oulun Haukiputaalla, kuulimme että ensimmäisten Parasta Lapsille -leirien onnistuminen vuonna 1945 mitattiin vaa’alla. Jos lapsen paino oli leirillä noussut, leiri oli onnistunut tavoitteessaan.

Nykyisin Näe Hyvä Mussa -leirien tavoitteena on lasten hyvinvoinnin lisääntyminen. Miten lapsen hyvinvoinnin lisääntymistä mitataan?

Lasten hymyt lisääntyvät.

Helmi Mehtonen
Helmi Mehtonen
10.5.2021

Miksi kannattaa hakea Parasta lapsille ry:n leireille?
Leireillä on monipuolista tekemistä ja saa uusia kavereita. Leireillä on kivat ohjaajat. Leireillä saa ehdottaa tekemistä. Leireillä on hyvää ruokaa.

Saako kavereita, jos on ujo?
Varmasti saa. Jos ei uskalla puhua toisille lapsille, ohjaajat auttavat saamaan kavereita ja tutustumaan muihin leiriläisiin.

Minkälaisia ohjaajat ovat?
Ohjaajat ovat tosi kivoja. Leireillä on kiusaaminen ankarasti kielletty. Eli ei ole pelkoa, että ketään kiusattaisiin.

Asta
Asta Eerikäinen
4.5.2021

Terkut täältä Tampereelta. Olen Asta ja kirjoittelen kokemuksista vapaaehtoisena ohjaajana Parasta lapsille ry:n perhe- ja lastenleireillä. Kuten elämässäni usein muutenkin, hakeuduin leiriohjaajaksi aika suunnittelematta ja nopealla aikataululla.

Usein parhaat päätökset syntyvät juuri liikaa miettimättä ja näin kävi nytkin.

Opiskelen viimeistä vuotta fysioterapeutiksi ja maaliskuussa 2020 alkanut koronavuosi on riepotellut opintojeni edistymistä oikein urakalla. Vaikka valmistuminen onkin hieman siirtynyt, olen tyytyväinen, että tilanteen myötä päädyin tekemään harjoittelua leiriohjaajana.  

Asta
Asta Eerikäinen
26.4.2021

Ensimmäinen perheleiri, johon osallistuin vapaaehtoisena ohjaajana, osui helmikuun alkuun upeiden aurinkoisten pakkaskelien ja kiiltävien hankien keskelle. Tuona perjantai-iltapäivänä pakkasin reppuuni kaapistani kaiken, mikä vähänkään muistutti talvivaatetta ja kävelin Tampereen linja-autoasemalle. Illan hämärtyessä kahden ohjaajakollegan kanssa keräsimme perheet bussiin ja matka kohti uusia kokemuksia sai alkaa.

Viikonloput perheiden kanssa olivat varsin touhuntäyteisiä.

Itse kuvailisin tunnelmaa aktiiviseksi, mutta rennoksi.

Paula Rinne ja Heidi Pietiläinen
Paula Rinne ja Heidi Pietiläinen
29.3.2021

Hämeenlinnan Näe hyvä mussa -leirien teemana on tänä keväänä supersankarius ja supervoimat. "Mitä ne on?" "Mä olen Hermione ja osaan taikoa", kuului lasten suusta, kun ensimmäisen kerran tavattiin. Leiripedagogi Heidi alusti teemaa: "Jokaisella meillä on omia supervoimia, ihan jokaisella. Tällä kertaa emme siis ole mitään sarjakuva- tai elokuvahahmoja vaan ihan omina itsenämme ja etsimme omia vahvuuksiamme ja voimiamme."

"Tylsää", kuului jostain.

Onko tosiaan näin? Onko omien vahvuuksien etsiminen ja löytäminen tylsää?

Milla Kouri
Milla Kouri
25.3.2021

Viikot vierähtävät vauhdilla, kun ottaa uutta työtä haltuun, kaikilla meillä on katseet kohti kesää odottavin tunnelmin.

Näiden ensimmäisten kuukausien aikana olen saanut sukeltaa Parasta Lapsille -maailmaan, joka järjestää merkityksellisiä hetkiä lasten ja perheiden leiritoiminnan merkeissä. Olen omassa työssäni saanut nähdä kuinka sitoutuneita ja innostuneita vapaaehtoisia ohjaajia ja työntekijöitä olemme saaneet juuri meidän järjestöömme.

Työn merkityksellisyys on käsinkosketeltavaa joka päivä.

Suvi Tikkanen-Koskinen
Anna Henninen ja Susanna And
5.3.2021

Näe hyvä mussa -viikonloppuleireillä olemme päässeet perehtymään  positiivisen pedagogiikan suuntaukseen. Olemme molemmat aiemmin työskennelleet enemmän nuorisotyön leireillä, joten on ollut mahtava päästä näkemään erilaista leiritoimintaa. On myös hienoa nähdä, millaisia vaikutuksia tämän tapaisella leiritoiminnalla on lapsille.

Positiivisella pedagogiikalla tarkoitetaan kasvatusopillista suuntausta, jonka lähtökohdat tulevat positiivisesta psykologiasta. Tarkoituksena on painottaa luonteenvahvuuksien huomaamista sekä niiden kehittämistä ja myönteisten tunteiden tunnistamista sekä hyödyntämistä.

Pipsa Niskakoski
Pipsa Niskakoski
26.1.2021

Vuosina 2018–2020 Oulussa toimi Poppoo-hanke tutustuttamassa monikulttuurisia lapsiperheitä vapaa-ajantiomintaan.

Ja kyllä sitä Poppoota olikin!

Tavalla tai toisella hankkeen toimintaan osallistui hieman yli 70 perhettä 18 eri kieliryhmästä. Näin isoon määrään perheitä kuuluu paljon lapsia ihan pienistä vauvoista teini-ikäisiin. Voitte kuvitella sitä puheen sorinaa, huisketta ja hauskuutta mitä siihen sisältyy, kun mielekästä toimintaa järjestetään kaiken ikäisille osallistujille.