1.10.2020
/
Meri Hirvonen
Meri Hirvonen
Olen Oulun Näe hyvä mussa-leirin leiripedagogi Meri Hirvonen. Koulutukseltani olen kasvatustieteen maisteri ja teen työtä nuorten parissa. Kannatan vahvasti positiivista pedagogiikkaa ja haluan olla mukana auttamassa lapsia ja nuoria löytämään omia vahvuuksiaan sekä myös huomaamaan hyvää toisissa ihmisissä. Se mihin kiinnitämme huomiota, kasvaa ja vahvistuu.

Turvallinen

Inhimillinen

Idearikas

Myönteinen

Innostunut

Näe hyvä mussa -leireillä ohjaajien tiimityöllä on suuri merkitys.

Aikuisten hyvä yhteistyö heijastuu suoraan lapsiin ja leiriviikonloppujen onnistumiseen.

Lastenpsykiatri Jari Sinkkonen on todennut, että vanhempien hyvä parisuhde on lapsen koti. Leirillä lasten kotina toimii ohjaajien väliset suhteet. Kun ohjaajien yhteistyö toimii ja ohjaajilla on hyvä olla leirillä, myös lapsilla on turvallista olla mukana.

Tilastokeskuksen nettisivuilla määritellään, että tiimityöllä tarkoitetaan työskentelyä pysyvässä ryhmässä tai tiimissä, jolla on yhteinen tehtävä ja jolla on mahdollisuus suunnitella itse työtään. Näe hyvä mussa -toiminnassa haluamme tarjota kaikille toimintaan osallistuville lapsille onnistumisen kokemuksia, nostaa näkyville leirille osallistuvien lasten vahvuuksia ja opettaa lapsia huomaamaan itsessään ja ympärillään hyvää. Ohjelmat rakennetaan jokaiselle viikonlopulle Näe hyvä mussa -menetelmäoppaan pohjalta osallistuva lapsiryhmä huomioiden.

Parasta Lapsille ry:n toiminnassa kaikilta ohjaajilta edellytetään aitoa kiinnostusta lasten ja perheiden hyvinvointia kohtaan, halua oppia ja tahtoa toimia yhdessä muiden kanssa. Ohjaajat voivat olla hyvinkin eri ikäisiä, erilaisista taustoista tulevia ja heillä voi olla hyvin erilaiset koulutukset tai ammatit. Syksyllä 2020 Oulun Näe hyvä mussa -ryhmässä on mukana: 

  • agrologi, joka vapaa-ajallaan taapertaa metsässä ja tekee käsitöitä
  • teatteria ja patikointia harrastava yhteisöpedagogiopiskelija
  • nyrkkeilysäkkiä ja rumpuja paukuttava sosionomiopiskelija
  • laulamista, soittamista ja elokuvia harrastava lastenohjaaja
  • itsensä kehittämisestä ja luovasta ilmaisusta kiinnostunut viestintävastaava
  • optimistinen sienestäjä, joka kasvattaa nuoria lastensuojelulaitoksessa sekä huone- ja puutarhakasveja kotonaan ja
  • peruskoulun oppilaanohjaaja, joka rakastaa ruoanlaittoa, hyviä kirjoja, hölkkää ja hiihtoa.

Meidän tiimimme kuopus on lapsena osallistunut leireille, joilla tiimimme nestori toimi ohjaajana.

Mistä sitten tunnistaa hyvän tiimin?

Hyvässä tiimissä uskalletaan heittää hullujakin ideoita, joista lopulta jalostuu yhteisen pohdinnan myötä timantteja.

Hyvässä tiimissä voi myös tunnustaa omat rajansa ja pyytää tarvittaessa apua toisilta.

Leiriviikonlopun aikana tuntuu äärettömän hyvältä, kun norsupalloa pelatessa kuulee toisen ohjaajan hurjan kannustushuudon tai kun ohjaajakaveri huomaa sinun olevan väsynyt ja tarjoaa sinulle mahdollisuutta rentoutua saunanlöylyssä kaikessa rauhassa ihan itseksesi. Hyvässä tiimissä toimintaan voi osallistua juuri sellaisena kuin on eikä tarvitse esittää mitään roolia. Hyvä tiimi on lapsiryhmän ohella tekijä, joka saa sinut odottamaan seuraavaa Näe hyvä mussa -viikonloppua.

"Come as you are" lauletaan Nirvanan tunnetussa kappaleessa ja se pätee myös Näe hyvä mussa -toiminnan tiimityöskentelyyn. Olet tervetullut mukaan juuri sellaisena kuin olet: ilman mitään koulutusvaatimuksia, ilman meikkiä, ainutlaatuisena, epätäydellisenä omana itsenäsi <3

 

---

Näe hyvä mussa / Oulu

Tule vapaaehtoiseksi