9.5.2019
/
Amanda Simpson
Amanda Simpson
Amanda on 29-vuotias sairaanhoitajaopiskelija, jonka intohimona on liikunta, aurinko ja matkustelu. Haaveissa on joskus saada oma koira!

Suoritin opiskelukaverini kanssa sairaanhoitotyön lasten harjoittelun Parasta Lapsille ry:n kevään 2019 perheleireillä. Kun sain syksyllä hyväksynnän harjoittelupaikasta, jäin odottamaan innolla, mitä leirit tulevat pitämään sisällään. Minulle selvisi, että pääsen osallistumaan kevään aikana neljään perheleiriviikonloppuun Kisakeskuksessa Raaseporissa. Olin innoissani siitä, että toteutus tulisi poikkeamaan normaaleista viiden viikon yhtäjaksoisista harjoitteluista. 

Leireillä yövyttiin mökeissä: ohjaajat omissa ja perheet omissa mökeissään. Perjantaisin, kun saavuttiin leirille, oli yhteinen iltapiirihetki ja iltapala, jonka jälkeen olikin aika mennä rauhoittumaan mökkeihin ja valmistautumaan yhteiseen lauantaipäivään. Lauantait olivatkin leireillä yleensä täynnä ohjelmaa ja päivät alkoivat aina maittavalla aamupalalla sekä aamupiirillä.

Päivään kuului muun muassa askartelua, makkaranpaistoa, ulkoilua, erilaisia rastikierroksia, kalastusta, yhteisiä leikkejä, laulua ja tanssia, salissa leikkimistä sekä saunomista ja uintia. Sunnuntaisin oli myös järjestetty vaihtelevaa ohjelmaa aamupiriin ja ruokailujen lisäksi ennen bussin saapumista leirikeskukseen. Kisakeskuksessa huolehdittiin ravinnon saannista erittäin hyvin, ruokailimme 4–5 kertaa päivässä, nälkä ei siis päässyt yllättämään!

Asetin harjoittelulle tavoitteeksi muun muassa sen, että saisi harjoittaa vuorovaikutusta lasten kanssa. Tämä ja monet muut asettamani tavoitteet täyttyivät leirien aikana hyvin. Ennen ensimmäistä leiriä meillä oli muiden ohjaajien kanssa tapaaminen, jossa tutustuttiin ja suunniteltiin tulevaa leiriä.

Oli mukava huomata, miten hyvin meidät otettiin harjoittelijoina vastaan ja mukaan ohjaajaporukkaan.

Tapaamisia oli myös leirien väleissä, jolloin käytiin läpi mennyttä leiriä ja suunniteltiin aina seuraavaa.

Aikaa yhdessä -teema toteutui mielestäni leireillä todella hyvin. Perheet selvästi nauttivat yhdessäolosta sekä järjestetystä ohjelmasta.

Parasta ohjaajan näkökulmasta olikin, että pääsi olemaan osana tätä yhdessäolon iloa ja sai tuoda esiin omia vahvuuksiaan ohjaajana.

Harjoittelijana oli mukavaa saada suunnitella erilaisia leikkejä ja ohjaustilanteita ja päästä toteuttamaan niitä. Koin, että leirin vetäjä otti kunkin omat vahvuudet ja kiinnostuksen kohteet hyvin huomioon.

Leireillä aika meni kuin siivillä, kun päivät olivat hyvin hektisiä. Tämä vaati myös meiltä ohjaajilta sitoutuneisuutta ja paineensietokykyä. Päällimmäisenä muistoksi jäi yhteiset hetket perheiden kanssa ja meidän ohjaajien välinen tsemppaus ja yhteishenki, joka kantoi kaikkien leirien läpi ensimmäisistä hetkistä lähtien.

Olen iloinen, että lähdin rohkeasti mukaan Parasta Lapsille ry:n leireille harjoitteluun ja olen myös kiitollinen kaikista kokemuksista ja opeista mitä leireiltä jäi käteen. Kiitos!