21.7.2021
/
Aino Raiskinmäki
Aino Raiskinmäki
Aino Raiskinmäki toimii leirivastaavana Lomakeskus Pukkilassa kesän 2021 Aikaa ilolle ja Aikaa yhdessä -leireillä. Aino pitää ruoanlaitosta, leipomisesta, junamatkailusta ja joukkuevoimistelusta.

Lähdin ensimmäiselle leirilleni kesäkuussa huomattavan jännittyneenä. Mieleeni nousivat lapsuuden leirikesät ja se pieni ääni takaraivossa, joka mietti, miten kaikki tulisi sujumaan. Jopa leirivastaavana kuitenkin rentouduin bussin lähtiessä liikkeelle kohti Lomakeskus Pukkilaa: Meillähän on upea jengi kasassa ja hieno viikko edessä! Tästä kiitän kaikkien leiriläisten lisäksi myös jokaista mukana olevaa ohjaajaa. 

Kiitos teille jokaiselle, että olette mukana: Teette mittaamattoman arvokasta työtä! 

Vapaaehtoistiimi on suuressa roolissa onnistuneen leiriviikon luomisessa. Jokainen vapaaehtoinen tuo aina jotain itsestään leiritoimintaan. Yksi viihtyy veden äärellä, toinen palloiluhallissa erilaisia pelejä ohjaten. Yhdelle viikon kohokohta on perinnepeli Pukkilan tähti ja toinen nauttii taidetoiminnan ohjaamisesta. Meistä on moneksi! Erilaisuus on ehdottomasti rikkaus myös leirin ohjaajatiimissä. Meillä on mahdollisuus oppia toisiltamme paljon ja leiriohjelma muodostuu monipuoliseksi juuri sitä kautta, että kaikki voivat tuoda siihen omat vahvuutensa ja suosikkitekemisensä. 

Vapaaehtoistiimi on suuressa roolissa onnistuneen leiriviikon luomisessa. Jokainen vapaaehtoinen tuo aina jotain itsestään leiritoimintaan.

Leiri on aina myös yhdessä opettelua ja tiimissä tekemistä. Välillä leiriläisten toiveista voi nousta esiin jotain sellaista, josta kenelläkään ohjaajista ei olekaan kokemusta. Näissä tilanteissa toisiimme tukeutuen, leiriläisten apua kysyen sekä Googlen avustuksella on opeteltu lyhyessä ajassa myös huimasti uusia taitoja! Kyky heittäytyä ja muuttaa suunnitelmia lennosta ovat leiriohjaajan merkittäviä ominaisuuksia. Parasta Lapsille ry:n toiminnassa ei jäädä yksin. Tämä koskee niin osallistujia kuin leirien ohjaajiakin. Yhdessä suunnitellaan, kokeillaan, onnistutaan ja välillä epäonnistutaankin, mutta yhdessä aina myös noustaan ja opitaan. 

 

Halu olla mukana, auttaa ja kuulua yhteisöön ohjaavat meitä kaikkia mukaan toimintaan. Voin lämpimästi suositella hakemista mukaan leiriohjaajatoimintaan! Viikot ovat toiminnan täyteisiä ja varmasti myös väsyttäviä, mutta pääasiassa mieleen jäävät aina positiiviset kohtaamiset ja leirin aikana koetut onnistumisen hetket. Ilman vapaaehtoisia meillä ei olisi mitään. Kiitos teille jokaiselle, että olette mukana: Teette mittaamattoman arvokasta työtä!