18.5.2022
/
Timo Kuusijärvi
Timo Kuusijärvi
Timo on ehtinyt ohjata jo noin 60 leirillä vuodesta 2000 alkaen. Lämmin, välittävä ja hassutteleva Timo jää lasten mieliin. Hän saa vieläkin syntymäpäiväkortteja vuosien takaisilta leiriläisiltä ja ohjattavana on ollut niin äitejä kuin tyttäriä – jopa 3 sukupolvea on ollut Timon leireillä.

Tulipahan sanomista vapaaehtoistyöstä lasten ja nuorten kanssa!

Vapaaehtoistyö lasten parissa antaa valtavasti.

Usein minulta kysytään vapaaehtoistyöstäni "miten sinä jaksat" ja "saatko siitä mitään". Minun täytyy valitettavasti myöntää, että se antaa paljon enemmän kuin ottaa! Olen tehnyt vapaaehtoistyötä Parasta Lapsille -järjestön leireillä lähes neljännesvuosisadan ajan. Koivuhaan leirikeskuksesta on tullut kuin yksi koti minulle.

Jos tuntuu, että maailmassa tapahtuu vain ikäviä asioita, maailmantuskaasi saat helpotusta leireillä nuorten ja lasten parissa. Itse tunnen fyysisten propleemien runtelemana, että kun autan niin elän.

Sinun ei tarvitse olla superyksilö. Avoin asenne ja halu auttaa vievät pitkälle.

Riittää, että olet tavallinen, luotettava aikuinen. Vapaaehtoisena pääset tapaamaan ihmisiä, joita et muuten tapaisi. Maailmankuvasi laajentuu ja saat uusia näkökulmia. Vapaaehtoistyössä saa myös perspektiiviä omiin ongelmiin. Murheet kenties pienenevät, tai ainakin saa hetkeksi muuta ajateltavaa ja hyvän mielen.