24.8.2022
Nalle
Sini Kallio
Sini Kallio toimi kesällä 2022 ohjaajaharjoittelijana lasten leireillä Koivuhaan leirikeskuksessa.

Olin ollut leiriläisenä yhdeksän vuotta, ennen kuin päätin alkaa samoille leireille apuohjaajaksi 16-vuotiaana. Tässä tekstissä kerron, kuinka leiriarki leiriläisenä eroaa leiriarjesta ohjaajana. 

Leireillä olo leiriläisenä on parhaita muistojani lapsuudestani.

Leiriläisenä oli helppo päästä eroon vastuusta ja kotiarjesta. Oli mukavia aktiviteetteja ja uusia kavereita. Leireiltä olenkin saanut paljon kavereta, joiden kanssa pidän vieläkin yhteyttä. Leireillä oli helppo unohtaa puhelimen olemassaolo, koska tekemistä löytyi koko ajan.

Ohjaajana on ollut mukavaa olla, mutta verrattuna leiriläisenä oloon kovin kiireistä.Tuntui koko ajan, että vastuuta oli aivan kauheasti, mutta loppujen lopuksi kaikki onnistui hyvin. Suunnitelmat muuttuivat aika-ajoin, mutta ohjaajana oli mukava tietää, että suunnitelmista huolimatta ongelman tullessa voisi myös improvisoida. Leirillä oli myös Ukrainasta pakoon tulleita lapsia. Olen itse ajatellut lähteä opiskelemaan kieliä, joten puhuin heille englantia.

Loppujen lopuksi leiriarki leiriläisenä ohjaajaan verrattuna ei ole kovin erilaista. Lapsena leiriläisenä minua ärsytti, kuinka nukkumaan piti mennä niin aikaisin ja kuinka syömässä piti olla koko ajan. Leiriläisenä oli kuitenkin rauhallisempaa, sillä vastuuta oli vähemmän. Ohjaajana on tietenkin enemmän vastuuta, mutta myös vapautta päättää tekemisistään.