16.5.2018
/
Kia
Kia Salmela
Kia on sosionomiopiskelija Metropoliasta ja ensimmäistä kertaa vapaaehtoisena Parasta Lapsille ry:n perhetoiminnassa.

Leireillä yhteishenki ja ilmapiiri on aivan käsittämättömän ihana, olemme vapaaehtoisporukankin kanssa puhuneet siitä, miten jo leiriviikonloppua edeltävänä viikkona alkaa ajatukset siirtymään leiriin odottavin tunnelmin. Nostaa pakostikin hymyn huulille.

Yhteisöllisyys näkyy leireillä konkreettisesti yhdessä tekemisessä, avun tarjoamisessa, muiden huomioimisessa ja etenkin kasvoilla – näin jälkeen päin muistellessa ja kuvia katsellessa kaikki ovat niin iloisia ja hymyileväisiä! Vanhemmat ovat muodostaneet tiiviin ryhmän, jossa jaetaan kokemuksia ja vinkkejä, nauretaan sekä rentoudutaan yhdessä. Lapset nauttivat toistensa seurasta leikkien, pelien ja erityisesti tanssin parissa. Meillä on kevään ryhmässä todella taitavia tanssijoita, jotka ovat opettaneet koko porukkaa ”shufflaamaan”, ”flossaamaan” sekä tanssimaan k-poppia. Nuorison tansseihin ovat päässeet tutustumaan niin vanhemmat kuin ohjaajatkin. Oi sitä naurun määrää!

Täyteen ahdetut saunan lauteet, uiminen ja rento, aito yhdessäolo luovat ainutlaatuisen tunnelman, joka on mielestäni ehdottomasti koko leiritoiminnan suola.

Tunne yhteisöllisyydestä on merkityksellistä koko leirin onnistumisen kannalta. Sen luomisessa jokainen on tärkeässä asemassa elein, sanoin ja omalla tekemisellään. Meidän leireillä tämä on onnistunut hyvin, näin kolmannen viikonlopun jälkeen ryhmämme on hioutunut isoksi suureksi perheeksi.

Yhteisöllisyys ja yhteishenki näkyy erittäin vahvana jo perinteeksi muodostuneessa lauantain saunaillassa. Täyteen ahdetut saunan lauteet, uiminen ja rento, aito yhdessäolo luovat ainutlaatuisen tunnelman, joka on mielestäni ehdottomasti koko leiritoiminnan suola.

Leireillä pääsee kokemaan yhteisöllisyyden merkityksen aivan eri tavalla kuin normaalissa arjessa, koska teemme kaiken yhdessä porukkana, keskitymme yhdessäoloon ja olemme aidosti läsnä. Luomme leiritunnelman yhdessä, ja siitä kiitos kuuluu teille kaikille leirillä olleille!

On hienoa olla osa tätä suurta ”leiriperhettä”.

Haluatko mukaan? Vielä muutamia ohjaajapaikkoja kesän leireillä! Lue lisää ja ota yhteyttä Katjaan, 050 430 6664.