25.5.2022
/
Susanne Kuikka
Susanne Kuikka
Olen Susanne Kuikka, 20-vuotias yhteisöpedagogiopiskelija. Olen alun perin kotoisin Suonenjoelta, muutin Mikkeliin opintojeni perässä.

Olen aina viihtynyt luonnossa, syynä tähän voi olla se, että olen aina asunut luonnon läheisyydessä. Lapsena luonto toimi ennemmin leikkipaikkana, jossa vain mielikuvitus oli rajana.  Nykyisin luonto toimii minulle paikkana, jossa voin liikkua ja rauhoittua. Hyödynnän luontoa nykyisin lenkkeilemiseen, sillä se tarjoaa monipuolisen ympäristön liikkumiseen ja upeat maisemat. 

Kävin Parasta Lapsille ry:n vapaaehtoisille leiriohjaajille tarkoitetussa lisäkoulutuksessa, jossa aiheena oli Metsämatka-niminen leiriohjelmapaketti.

Koulutuksen kautta opin tarkastelemaan luontoa myös ohjaamisympäristönä.

Metsämatka sopii kaikille. Niille, joille metsä ja luonto ei ole entuudestaan tuttu mutta myös niille, joille luonto on iso osa elämää. Metsämatka tarjoaa leiriläisille erinomaisen mahdollisuuden tutustua luontoon sekä innostua luonnosta. Tämän lisäksi se voi tarjota leiriläisille paikan, jossa rentoutua ja toimia yhdessä.

Paikka yhdessä toimimiselle sekä yhteiselle ajalle on etenkin perheille erityisen tärkeää, ja se lisää perheiden hyvinvointia. Metsämatka voi myös antaa ainutlaatuisen mahdollisuuden mennä luontoon. On ihmisiä, jotka ei syystä tai toisesta ole päässeet tutustumaan metsään, jonka takia metsämatka voi olla ainutlaatuinen kokemus.

Metsämatka-materiaali antaa ohjaajille erilaisia työkaluja ohjaamistilanteeseen sekä rohkeutta ohjaamiseen. Valmiiden materiaalien kautta ohjaajien on helpompaa ohjata erilaisia leikkejä. Materiaalien kautta ohjaajat myös tietävät, mitä näihin leikkeihin tarvitsee ja minkälaisia leikkejä voidaan järjestää tietylle ryhmäkoolle. Nämä tuovat rohkeutta ohjaajalle ja ohjaamiseen. Luontotietoisuus ja erätaidot ovat tärkeitä taitoja luonnossa, mutta Metsämatka-paketin avulla ohjaamiseen riittää, kun on innostunut ja innostava ja haluaa kokea luonnon ihmeitä yhdessä leiriläisten kanssa.