28.2.2018
/
Minttu
Minttu Laakso
Minttu Laaksolla on takana jo kolme leirikesää. Hän on ollut ohjaajana viidellä perheleirillä Parasta Lapsille -järjestössä ja on lähdössä jälleen ohjaajaksi perheiden viikonloppuryhmään.

Eksyin Parasta lapsille -järjestön toimintaan kolme vuotta sitten netin kautta. Olin jo pitkään miettinyt, että pitäisi tehdä jotain muutakin työn lisäksi. Ihmisten kanssa on kiva olla, ja Parasta lapsille pomppasi eteen melkein heti. Tässä sitä nyt ollaan, jo viisi perheleiriä ja kolme leirikesää takana.

1. Ihmiset

Leirillä tutustuu erilaisiin ihmisiin, näkee eri kulttuureja ja saa itsellekin uusia näkökulmia. Jokainen leiri ja jokainen leiriläinen on jäänyt mieleen.

Joka leirillä on oma ohjaajaporukka, se on aina ollut aivan mahtava. Muut vapaaehtoiset on aina kiva tavata.

Silloin kun leirin jälkeen jokaisella leiriläisellä sekä ohjaajalla on hymy kasvoillaan, on leiri onnistunut.

2. Yhdessä puuhaaminen

Leirillä puuhastellaan paljon yhdessä, jokaisella leiripäivällä on oma ohjelma, jonka mukaan mennään. Uidaan, soudetaan, pelataan ja leikitään yhdessä, kalastetaan, paistetaan makkaraa ja lettujakin. Välillä on mahdollista kokeilla myös spesiaaliohjelmaa, vaikkapa jousiammuntaa ja frisbeegolfia. Tai seikkailla metsässä ja käydä keräämässä vaikka mustikoita.

Leirillä sattuu kaikenlaista hauskaa. Yhdellä leirillä sovin erään lapsen kanssa, että jos hän herää aamupalalle ajoissa, niin minä menen uimaan vaatteet päällä. Ja niinhän siinä kävi, että uin sitten vaatteet päällä.

3. Leiripuitteet

Leirillä on paljon aktiviteetteja. Itse olen ollut Kisiksen leireillä, missä puitteet ovat aivan mahtavat.

On mahtavaa saada olla luonnossa ja ihailla illalla tyyntä järveä. 

4. Halu auttaa muita

Leirille vetää aina uudestaan se, että tietää voivansa tarjota perheille mahtavan loman ja akviteetteja sekä kuunnella ja jutella. Saada hymy lasten ja vanhempien kasvoille ja olla läsnä. 

Ehkä parhain muisto on ihan ekalta leiriltä, kun yksi tyttö tuli leiriviikon jälkeen halaamaan ja sanoi minulle, että olen paras ohjaaja. Se lämmitti sydäntä.

Leirin jälkeen on aina haikeaa. Ja joka kerta mietin, että ensi kesänä uudestaan. #ensikesääodotellessa<3