25.2.2022
/
Ida Tsatloglou
Ida Tsatloglou
Rovaniemen lasten Aikaa Ilolle -leiriin leirivastaava ja yhteisöpedagogiopiskelija. Minulle on tärkeää lasten hyvinvointi ja luontoyhteyden eheyttäminen, koen vahvuutenani myös ryhmän yhteen tuomisen. Jokainen lapsen hymy tuo minua lähemmäksi päämäärääni! Tykkään liikkua luonnossa, uida ja herkutella. Varoitus! Puhun ja nauran myös aika paljon.

Olin viime syksyn leirivastaavana Rovaniemen lasten Aikaa Ilolle -leirillä. Olen yhteisöpedagogiopiskelija ja suoritan myös harjoittelua järjestössä. Sen myötä olen päässyt tutustumaan järjestön eri puoliin ja kehittämään omaa osaamista. On ollut hienoa saada kokonaiskuvaa järjestön toiminnasta ja olla osana hyvinvoinnin luontia.  

Jäin pohtimaan miten järjestön toiminta vaikuttaa sinne kodin arkeen. Niinpä kysyin haluaisiko leiriläisen äiti Marjo-Riitta Leskinen jakaa kokemuksiaan. Hänen 9-vuotias poikansa Jose oli mukana Rovaniemen syysleireillä.  

Haastattelussa kävi ilmi, miten tärkeää perheelle leiri oli. Josella oli mahdollisuus olla omanikäisten kanssa ja luoda uusia kokemuksia kodin ulkopuolella. Leirillä opitaan olemaan kodin mukavuuksien ja rutiinien ulkopuolella.  

Marjo ihanasti mainitsi, että “Parasta lapsille leireille voi laittaa lapsensa helposti ja kevyin mielin, kun ohjaajilla on aikaa jokaiselle lapselle.”  

Leiri on tuonut myös rauhaa kotioltaviin, antanut pienen hengähdysmahdollisuuden. "Meillä ei ole mummolaa tai muuta paikkaa mennä", Marjo-Riitta kertoo. Lapset käyvät isänsä luona joka toinen viikonloppu, mutta se on erilaista tekemistä. 

"Joselle oli mieluisaa lähteä joka kerta leirille ja innoissaan odotti viikonloppuja."  

Jose sai paljon kavereita leirin aikana. Vaikka yhteydenpito jälkikäteen voi olla välillä haastavaa, tapaamiset toisen leiriläisen kanssa sovittiin. Koronatilanteen vuoksi ei ikävä kyllä onnistunut! Leirivastaavana oli ihana kuulla, että yhteydenpito säilyi ja ystävyyssuhteita syntyi.  

Marjo jäi kaipaamaan enemmän kuvia ja lapsien menojen seuraamista leirien aikana, vaikka yhteisen WhatsApp-ryhmän kautta. Instagramissa leirivastaava yleensä päivittelee kuvia ja tunnelmia suoraan leiriltä. Mutta tämä pistetään korvan taakse muhimaan! 

Kiitos Marjo-Riitalle haastattelusta, oli erittäin antoisaa kuulla, miten äiti kotona kokee leirin kokonaisuutena ja miten se vaikuttaa kotioltaviin ja lapseen. Kotona kuitenkin voidaan jutella kaikesta eri tavalla kuin leiriohjaajan kanssa. Jose vaikutti aina innostuneelta ja oli hienoa nähdä, miten hän haastoi itseensä monessa uudessa asiassa, neljän viikonlopun aikana nähtiin niin suuria muutoksia ja oivalluksia. Oli kunnia olla todistamassa näitä! 

 

---

Aikaa ilolle -viikonloppuleirit