10.3.2022
/
Veera
Veera Katajamäki
Olen Veera ja opiskelen tällä hetkellä ensimmäistä vuotta yhteisöpedagogiksi. Olen tämän kevään ajan vapaaehtoisena leiriohjaajana Näe hyvä mussa -leireillä.

Törmäsin Parasta Lapsille -järjestöön alun perin viime syksynä, kun harkitsin vapaaehtoistyöhön lähtemistä. Päädyin myöhemmin tutustumaan järjestöön paremmin tehdessäni siitä esityksen koulutehtävää varten. Tämän myötä päätin loppuvuodesta 2021 hakea järjestölle vapaaehtoiseksi. Tässä sitä nyt ollaan leiriohjaajana!  

Opiskelijalle leirit ovat aivan mahtava oppimiskokemus. Olen päässyt esimerkiksi suunnittelemaan leirejä, harjoittamaan ryhmänohjaustaitojani, olemaan kuulevana korvana lapsille ja antamaan sekä vastaanottamaan palautetta. Ja vaikka leirillä olenkin vastuussa yhdestä huoneryhmästä lapsia, ei se tarkoita, että minua opiskelijana jätetään yksin. Tukea saan aina tarvittaessa kokeneemmilta ohjaajilta, leirijohtajalta sekä leiripedagogilta. 

Loistavan tiimihengen myötä onkin ilo toteuttaa leiriä yhdessä muun tiimin kanssa.  

Leiripäivät ovat niin toiminnantäyteisiä, että varmasti niin lapsia kuin aikuisiakin väsyttää iltaisin. Helmikuun leirillä muun muassa piirsimme omakuvia, askartelimme lempieläimiä, laskimme pulkkamäessä ja tutkimme tähtitaivasta. Leiriohjaajana oma tehtäväni näissä toimissa oli esimerkiksi ohjata askartelua ja valvoa pulkkamäen laskua. Ja pääsinpä piirtämään omakuvanikin lasten mukana!  

Parhaita kokemuksia tällä leirillä omalla kohdallani olivat, kun lapsi kysyi, että tulenhan seuraavallekin leirillä ja kun pari muuta tarjosivat askartelutuotoksiaan minulle. Noissa hetkissä tuli tunne, että olen onnistunut luomaan yhteyden näihin lapsiin – sillä on todella merkitys, että minä olen leireillä mukana.  

Vaikka leirin jälkeen olo onkin väsynyt sitä odottaa taas seuraavaa leiriä innolla!  

 

---

Lue lisää, kuinka voit edistää opintojasi vapaaehtoisena leiriohjaajana!