25.3.2021
/
Milla Kouri
Milla Kouri
Lasten, nuorten ja perheiden toiminnan koordinaattori, joka vastaa Pohjois-Suomen leireistä. "Lapset ja perheet ovat lähellä sydäntäni ja heidän parissa työskentely inspiroi minua joka päivä. Nautin kehittämisestä ja uuden oppimisesta. Hyvinvoinnin lisääminen perheiden arkeen on se työmaa, jossa haluan vaikuttaa. Koirat ja ulkoilu on iso osa arkeani. Iltaisin tykkään nauttia sohvan nurkassa hyvästä kirjasta ja kupista teetä. (sekä kulhollisesta jäätelöä)"

Viikot vierähtävät vauhdilla, kun ottaa uutta työtä haltuun, kaikilla meillä on katseet kohti kesää odottavin tunnelmin.

Näiden ensimmäisten kuukausien aikana olen saanut sukeltaa Parasta Lapsille -maailmaan, joka järjestää merkityksellisiä hetkiä lasten ja perheiden leiritoiminnan merkeissä. Olen omassa työssäni saanut nähdä kuinka sitoutuneita ja innostuneita vapaaehtoisia ohjaajia ja työntekijöitä olemme saaneet juuri meidän järjestöömme.

Työn merkityksellisyys on käsinkosketeltavaa joka päivä.

Koen olevani onnekas saadessani toimia tässä järjestössä koordinaattorina. Ympärilläni on ihmisiä, jotka tätä työtä tekee vilpittömästi täysin sydämestään. Yhteinen tavoite kirkkaana mielessä: järjestää leiritoimintaa, joka tukee ja vahvistaa perheiden ja lasten hyvinvointia ja antaa mahdollisuuden irtautua arjesta.

Vielä 26vuoden jälkeenkin muistelen lämmöllä omia kesäleirimuistojani. Itselleni leiri oli koko kesän kohokohta. Tunnelmointi alkoi kutkuttavasta tunteesta vatsanpohjassa, kun pakattiin leirikassi jo viikkoja ennen leirin alkua. Muistan, että leireillä paistoi aina vaan aurinko ja kuinka leireillä syntyi pitkäaikaisia ystävyyssuhteita. Ystävien kanssa vaihdettiin kirjeitä leirien jälkeen ja suunniteltiin, kuinka haetaan ensi vuonna uudestaan. Vaikka kirjeitä ei enää ehkä kirjoitella niin yksi asia ei ainakaan näiden vuosien aikana ole muuttunut: tikkupullan paisto leirinuotiolla on parasta maailmassa. 

Nyt tässä työssäni olen saanut tutustua hakemusten ja viestien välityksellä niihin perheisiin ja lapsiin, jotka leiritoimintaan osallistuvat. Jokaiselta välittyy kiitollisuus toimintaa kohtaan. Kuinka vanhempien jaksaminen lisääntyy ja arki helpottuu pienen hengähdystauon myötä, samalla lapsi ja perhe saa uusia kokemuksia sekä vertaistukea ja ystäviä toiminnasta.

On ihanaa ajatella, että olen mahdollistamassa uusien muistojen ja kokemusten syntymistä lapsille ja perheille oman työni kautta.  

Suunnataan yhdessä katseet kesään ja mielikuvitellaan auringon lämmittämä nurmikko varpaiden alla, naurun ja riemun kiljahdukset sekä tunne, kun järvivesi tuntuu aluksi kylmältä, mutta viilentää silti mukavasti kesäauringon lämmittämää ihoa. Katsotaan silmiin ja hymyillään. Ehkä vielä pian myös halataan.

Terveisin

-Milla-

Lasten leirit

Perheiden leirit