4.7.2018
/
Liisa Saloheimo
Liisa Saloheimo
Pääkaupunkiseudun lasten viikonlopputoiminnan johtaja ja luokanopettajaopiskelija. Rakastaa metsää, rantoja ja myrskyävää merta.

Pääkaupunkiseudun lasten viikonloppuja vietettiin keväällä 2018 ensimmäistä kertaa Hauhon lomakeskuksessa. Hauhon lomakeskus, eli Akkimaa, tai "Akkis" ja sen toimintamahdollisuudet ovatkin kevään aikana tullut tutuksi sekä lapsille että ohjaajille. 
Viikonloput aloitettiin talvisilla puuhilla, muun muassa hiihtäen ja napakelkkaillen.
Viikonloput aloitettiin maaliskuussa talvisilla puuhilla, muun muassa hiihtäen ja napakelkkaillen.
Sisäliikuntahallissa liikuttiin monipuolisesti.
Suurta suosiota saavuttaneessa sisäliikuntahallissa liikuttiin monipuolisesti. Palloiltiin, leikittiin ja voimisteltiin.
Leiriläiset pääsivät toteuttamaan myös taiteellista luovuuttaan.
Leiriläiset pääsivät toteuttamaan myös taiteellista luovuuttaan.
Kevään lämpimillä säillä ateljee siirrettiin ulkotiloihin.
Kevään lämpimillä säillä ateljee siirrettiin ulkotiloihin. "Saanko koettaa sitä maalarinteippijuttua? Kiva kun saa kokeilla ja maalata mitä haluaa. Kuvistunneilla ei koskaan saa!"
Tikkupullat maistuivat kaikille.
Välipalaa päästiin nauttimaan nuotion äärellä. Tikkupullat maistuivat kaikille ja kärsivällisimmät paistajat taisivat jaksaa paistella kolmekin pullaa. 
"Täällä leireillä on kyllä tosi kivaa ja tosi kivoja kavereita!"
Lomakeskuksen pihamaalla leikittiin monenmoista. Suosittuja olivat muun muassa parkour, kiipeily, kirkkis ja purkkis. "Täällä leireillä on kyllä tosi kivaa ja tosi kivoja kavereita!"
"Taasko me syödään? Täällä kyllä syödään ihan koko ajan!"
Leirielämää rytmittää ruokailu, eikä kukaan taatusti jäänyt viikonloppujen aikana nälkäiseksi. "Taasko me syödään? Täällä kyllä syödään ihan koko ajan!"
Leiriläisiltä löytyi paljon asiantuntemusta parhaista matoapajista.
Viikonloppujen aikana päästiin myös onkimaan, johan kuuluu tietenkin matojen etsiminen. Leiriläisiltä löytyikin paljon asiantuntemusta parhaista matoapajista ja syöttejä saatiin yhteistoimin kaivettua useita.
"Haluaisin tutkia, mitä kalojen aivoissa on sisällä".
Kaloja jaksettiin narrata kärsivällisesti ja perkausvaihe herätteli leiriläisissä myös tieteentekijän alkuja: "Haluaisin tutkia, mitä kalojen aivoissa on sisällä".
Leiriohjelmaan kuului myös soutelua aurinkoisella Akkijärjvellä
Leiriohjelmaan kuului myös soutelua aurinkoisella Akkijärjvellä kauniine rantamaisemineen. 
"Onhan meillä tänäänkin sitten se iltapiiri? Se rauhoittaa kivasti ennen nukkumaanmenoa."
Päivät leireillä aloitettiin ja lopetettiin yhteisten leikkien ja juttutuokion merkeissä. "Onhan meillä tänäänkin sitten se iltapiiri? Se rauhoittaa kivasti ennen nukkumaanmenoa."
Kevään viikonloput huipentuivat leiriolympialaisiin.
Kevään viikonloput huipentuivat leiriolympialaisiin. Lajeina oli muun muassa veden siirto järvestä mukeihin luovia keinoja käyttäen.
"MÄ LÖYSIN SEN KUUSENKÄVYN!"
Yhdessä lajissa tuli mahdollisimman nopeasti ehtiä löytää lähiympäristöstä erilaisia esineitä. "MÄ LÖYSIN SEN KUUSENKÄVYN!"
Vaatteidenvaihtoviestissä nauru raikui ja joukkuetovereiden kannustaminen oli huimaa!
Vaatteidenvaihtoviestissä nauru raikui ja joukkuetovereiden kannustaminen oli huimaa!