Järjestöuutiset
24.1.2020

Tiesitkö, että järjestömme on perustettu jo vuonna 1945, heti sotien jälkeen? Silloin elettiin pula-aikaa ja kesäleirien tehtävä oli kivan tekemisen ja virkistyksen ohella yksinkertaisesti ruokkia lapset. Leiriläiset punnittiin mennen tullen ja painon lisääntyminen lomaviikon aikana oli loistojuttu.

Ajat ovat nyt toiset, mutta niukkuutta eletään monissa perheissä edelleen. Tuettu leiri on mahdollisuus päästä tuulettumaan irti kotiympyröistä, luonnon äärelle. Leirillä saa kavereita, turvallisten aikuisten järjestämää ohjelmaa, säännöllisen päivärytmin ja edelleen – viisi ateriaa päivässä!

Vuosien varrella järjestökin on vantteroitunut: järjestämme kesäleirien lisäksi talvileirejä sekä keväisin ja syksyisin viikonloppuleirejä. Leirejä on lapsille ja perheille ja niillä osallistujia yli 1 600 vuosittain. Yhdistyksemme eri puolilla Suomea järjestävät monenlaista lasten ja perheiden toimintaa. Uuden strategiamme mukaisesti vahvistamme paikallista vapaa-ajan toimintaa tulevina vuosina.  

Juhlavuoden aikana saat kuulla lisää siitä, mitä olemme aina olleet, miten olemme muuttuneet ja minne tulevaisuudessa tähyilemme. Seuraa tunnistetta #parastalapsille75, lupaamme ainakin 75 sanalla kertoa tarinamme ja kutsua juhliin!