Järjestöuutiset
24.9.2018
Syyskuun puolivälissä vietettiin pääkaupungiseudun lasten viikonlopputoiminnan ensimmäinen viikonloppu Hauhon lomakeskuksessa. Perjantai-iltapäivänä Helsingistä liikenteeseen lähti joukko jännittyneitä ja innostuneita lapsia ja aikuisia.

Koska olimme uusien asioiden äärellä koko joukko, oli viikonlopuksi suunnitteilla tutustumista niin muihin leiriläisiin, leirin toimintatapoihin kuin lomakeskuksen alueeseen ja toimintamahdollisuuksiin. Viimemainituista päästiinkin ottamaan iloa irti monilla tavoilla vaihtelevien syyssäiden yllättäessä suuntaan ja toiseen!

Lauantaina tutkimme lomakeskuksen aluetta rastiradalla, jolla etsittiin erilaista esineistöä tilusten eri kolkista. Molemmat joukkueet löysivät hienon valikoiman muun muassa valkoisia, pörröisiä ja sydämenmuotoisia luontoesineitä.

Kaatosadetta pakoilimme jumpan ja pallopelien pariin liikuntasaliin. Sisätilojen suojissa askarreltiin myös upeat julisteet majoitushuoneiden oviin. Pääsimme nauttimaan tyynestä ja aurinkoisesta iltapäivästä, joka kului pihapelien parissa sekä soutelemalla Akkijärvellä. Kävivätpä muutamat urheat uimassakin! Illalla saunasta saatiin järveen enemmänkin väkeä, ja lausunnot veden uitavuudesta vaihtelivat järkyttyneistä kirkaisuista itsevarmaan

Come on, ei tää oo yhtään kylmää

-toteamukseen.

Sunnuntaiaamu valkeni kirkkaana ja kirpeänä, mikä sopi mainiosti leirin kalastajille. Akkijärvi soikin saalista useamman ahvenen verran. Viimeisenä leiripäivänä ehdittiin onkimisen lisäksi leikkiä pihalla, pelata lauta- ja korttipelejä sekä askarrella. Paluubussissa tunnelma oli vilkkaan viikonlopun jäljiltä jo melko raukea. Tästä on hyvä jäädä odottelemaan lokakuun leiriviikonloppua ja sitä, mitä kaikkea ohjelmaa sinne keksitäänkään.

Kalastaja sai sintin!