Paikallisosastojen kuulumiset
2.3.2016
Mikä voisi olla yksi lapsen suurimmista haaveista? Syödä mahan täydeltä suklaata tietenkin. Näin aavistelimme PL:n pääkaupunkiseudun osastossa, kun mietimme, millaisen tapaamisen haluaisimme järjestää viime kesän leiriläisille hiihtoloman aikana.

Pohdinta jatkui: maistuisi se suklaa varmaan aikuisillekin. Näin päätimme järjestää retken Fazerilaan ja kutsua mukaan myös lasten vanhemmat. Eikä arvauksemme totisesti mennyt pieleen, sillä mukaan ilmoittautui peräti 30 lasta ja vanhempaa!

Retki Fazerilaan!

Torstaina 25.2.2016 järjestimme retken Fazerin suklaatehtaalle. Siellä meillä oli ohjelmassa kurkistus tehtaan syntyyn, suklaan valmistusprosessiin sekä tietenkin odotetuimpana kruununa suklaan maistelua. Retken aluksi oppaamme kertoi, että suklaata saa maistella niin paljon, kuin jaksaa syödä. Lasten kasvoille levisi autuas ilme ja kuului innostuneita hihkaisuja:

Mä aion syödä kaiken suklaan! Mun maha ei tule ikinä kipeäksi herkuista.

Suurista suunnitelmista huolimatta kukaan ei tainnut saada mahaansa kipeäksi. Moni sen sijaan harmitteli:

Suklaa on kyllä tosi täyttävää, että kovin paljoo en voinu syödä

Retken aikana pääsimme maistelemaan myös uunituoretta, edellisenä yönä leivottua ruisleipää. Lasten arvio oli yksimielinen:

Tää maistuu tosi tuoreelta!

Ennen lähtöämme pyörähdimme vielä tehtaanmyymälässä ja saimme mukaamme lahjakassit, jotka sisälsivät herkullisia uutuustuotteita maisteltavaksi.

Lapset antoivat hyvin innostunutta ja tyytyväistä palautetta retkestä:

Tämä on ehkä mun elämän paras päivä, kun saa syödä näin paljon karkkia!

Tänne tullaan siis ehdottomasti uudestaan!;)

Teksti ja kuvat: Anu Kämäräinen