Järjestöuutiset
6.8.2015
Kaksitoista leirikesää takana Koivuhaassa, nyt myös se viimeinen. Heidi Terentjeff kirjoitti tervehdyksen järjestölle.

6.8.2015

12 kesää Koivuhaassa.. 52 leiriviikkoa, joista 22 vapaaehtoisena ohjaajana ja  30 leiritoiminnanjohtajana. Enpä olisi uskonut, kun 17-vuotiaana astelin ensimmäistä kertaa Koivuhakaan ohjaajaharjoittelijaksi, mille tielle lähden.

Leirielämä Koivuhaassa on ollut vuosien saatossa värikästä, tapahtumarikasta ja antoisaa. Leirimuistoja on kertynyt paljon, myös konkreettisesti. Milloin olen tietämättäni kuljettanut pari isoa kiveä laukussani kotia asti, milloin olen saanut ihania kirjeitä, jotka ovat vieläkin jääkaapin ovessa. Milloin olen tullut leirillä silmä mustana (tappelin mattotelineen kanssa) ja milloin sormi murtuneena (tappelin auton takakontin kanssa). Suurimpia leirimuistoja on kuitenkin lasten ja nuorten kanssa vietetty yhteinen aika. Ne naurut, tarinat, kyyneleet ja halaukset kulkevat aina mukana.  

Vuosien saatossa olen kohdannut yli tuhat lasta ja nuorta sekä satoja ohjaajia. Muistan erään leiriläisen hyvin. Satuin vapaaehtoisaikoina hänen kanssaan joka kesä samalle leirille. Väänsimme, taistelimme ja selvitimme hänen kanssaan monta kertaa asioita sekä käytöstä.. Hän oli kovin vilkas ja ehtiväinen! Yhteinen taival ja taistelu jatkui myös johtajana ollessani. Yhteensä taisimme viettää hänen kanssaan 10 yhteistä leiriviikkoa. Nuorten leirillä oli viimein mukava huomata, että taistelut oli taisteltu ja hänestä oli kasvamassa tolkku nuori. Viime kesänä hän harmitteli, että leiriläisen ura oli lopuillaan. Hän kyseli varovasti ohjaajaharjoittelijan hommasta ja olisiko hänestä siihen. Tänä kesänä sydämeni suli, kun tämä entinen vilpertti kaveri suoriutui ohjaajaharjoittelijan hommastaan mallikkaasti. Taisin kuulla myös muutaman anteeksipyynnön hänen suustaan ;)

Haluaisin kiittää Parasta Lapsille ry:tä näistä hienoista, tapahtumarikkaista ja opettavaisista vuosista. Kiitos, että aikoinaan luotitte nuoreen innokkaaseen minuun. Kiitos Taru ja Inna-Mari loputtomasta tuesta ja kuuntelevista korvista. Kiitos Koivuhaan ihana keittiöhenkilökunta, ilman teitä olisin ollut hukassa monesti. Suuri kiitos kaikille vapaaehtoisille, jotka ovat olleet vuosien aikana mukana. Ilman teitä leirit eivät olisi mahdollisia! <3 Kiitos myös kaikille ihanille lapsille ja nuorille, jotka ovat kulkeneet Koivuhaassa. Teillä on erityinen paikka sydämessäni!

Halataan kun tavataan!

Heidi