Paikallisosastojen kuulumiset
2.11.2021
Parasta Lapsille Lappeenrannan yhdistys ry ja Etelä-Karjalan perhetyönkehittämisyhdistys ry yhdistivät taas vapaaehtoistoimintansa ja tarjosivat Konnunsuon vastaanottokeskuksen lapsiperheille mukavan, ulkona tapahtuvan toiminnallisen tuokion.  

Olimme etukäteen yhteydessä vastaanottokeskukseen ja saimme tietää, että paikalla on noin 20 lapsiperhettä ja lisäksi 10 yksinhuoltajaäitiä. Lapsia oli kaikkiaan noin 60, joista osa jo kouluikäisiä.  

Kokoonnuimme vapaaehtoisten kanssa suunnittelemaan iltaa vanhalla, jo tutuksi tulleella porukalla. Melko nopeasti ideat muotoutuivat toteutumiskelpoisiksi. Torstaina 28.10. klo 16 eli tuntia ennen tapahtuman alkua olimme Konnunsuon vastaanottokeskuksen jalkapallokentällä ja toimintapisteiden valmistelu alkoi. Pisteitä oli kaikkiaan 5 kpl:    

  1. Tunnista kuvista 10 metsäneläintä ja kirjoita niiden nimi paperille    
  2. Rakenna puupalikoista torni    
  3. Tasapainorata laudanpätkistä ja tasapainoliinasta (köydet viritetty isoon jalkapallomaaliin)   
  4. Tennispallojen tarkkuusheittoa ämpäreihin ja isompien pallojen potkaisua maaliin   
  5. Varjokuvien tekoa taskulamppua ja lakanaa hyväksi käyttäen.  

Pimeän laskeutuessa lapset saivat jokainen omaksi heijastimen ja pienen taskulampun. Taskulamppuja tarvittiin, kun matka suuntasi valaistua tuikkurataa pitkin heijastinpolulle (heijastimia löytyi mm jalkapallomaalista, puunoksista ja aitaan ripustettuna). 

Tarjolla oli tietysti myös pientä herkuttelua. Lämmin mehu ja kaupan vohvelit maistuivat kaikille.  

Tarjoilupöydän ympärillä oli helppoa ja mukavaa tehdä tuttavuutta perheiden kanssa. Suomeksi, englanniksi ja käsimerkkejä apuna käyttäen ymmärsimme toinen toisiamme sen minkä tarvitsimmekin.  

Illan päätteeksi myös aikuiset saivat omat heijastimet.  

Ilta onnistui kaikin puolin hyvin. Sää oli poutainen ja ennätimme touhuta toimintapisteillä hyvin ennen kuin pimeys laskeutui kentälle. Toki saimme lisävalaistusta, kun kentän valonheittimet menivät päälle.  

Oli mahtavaa nähdä lasten ilo ja innokkuus osallistua kaikkeen tekemiseen. Vanhemmat tulivat mukaan pienempien lasten kanssa ja vähän isommat lapset seurasivat meidän esimerkkiä ja pyysivät rohkeasti ja luottavaisesti apua, jos sitä tarvitsivat. 

Meidän vapaaehtoisten tavoite mukavasta ja yhteisestä toiminnasta toteutui enemmänkin kuin hyvin. 

Halusimme näyttää, että yhteinen tekeminen ei vaadi suurta investointia vaan enemmänkin kekseliäisyyttä ja aikuisten mukanaoloa. 

Ikävä kyllä nykyinen koronatilanne estää meiltä vieläkin PerheKerho-toiminnan  vastaanottokeskuksen sisätiloissa. 

Mutta koska torstai-ilta sujui näin hyvin, niin siitähän saimmekin jo jatkoidean. Kunhan saamme lunta maahan, tulemme järjestämään talvisen ulkotapahtuman pulkkamäkineen ja erilaisten yhteisten aktiviteettien muodossa.  

Kyllä hyvällä yhteistyöporukalla on mukava ja helppo toteuttaa vaikka mitä.