Järjestöuutiset
2.9.2015
Parasta Lapsille ry:ssä on satunnaisesti ohjaajaharjoittelijoiden lisäksi myös muita harjoittelijoita. Tänä syksyn heitä on oikein kaksin kappalein! Ensin esittelyssä valokuvausta opiskeleva Camilla.

Valokuvausta ja kuvien arkistointia 

Camilla Kalliomäki, 23, opiskelee valokuvausta Pekka Halosen akatemiassa. Harjoittelussa Parasta Lapsille ry:ssä Camilla tekee kuvauskeikkoja, käsittelee kuvia sekä luo järjestölle omaa kuvapankkia. Samalla Camilla tutustuu sujuvasti järjestön toimintaan.

– Tähän mennessä olen käynyt läpi järjestön kuvia, siirtänyt niitä levyiltä arkistoon ja kirjoittanut kuviin avainsanoja, jotta niitä on helpompi ja nopeampi löytää. Lisäksi olen ottanut ryhmä- ja henkilökuvia, etsinyt tarvittaessa tietoa ja välillä opastanut myös viestintävastaavaa erilaisissa kuva-asioissa.

Camilla käy syksyn aikana kuvaamassa mm. viikonloppuryhmissä, erilaisissa tapaamisissa ja leirikoulussa.

– Viime lauantaina olin jo seuraamassa ja kuvaamassa perheiden viikonloppuryhmän vapaaehtoisten tapaamista ja maanantaina kävimme tutustumassa Lomakeskus Pukkilaan ja pääsin samalla seuraamaan jo hiukan leirikoulua.

Harjoittelu järjestössä on yksi tapa tukea järjestöä

Parasta Lapsille ei ollut Camillalle ennestään tuttu. Järjestön hän löysi Googlesta sanalla vapaaehtoistyö, koska halusi yhdistää harjoittelun vapaaehtoistyön näkökulmaan. 

– En itse ehdi tehdä vapaaehtoistyötä tällä hetkellä, joten on kiva, että voin harjoittelun kautta tehdä jotakin hyödyllistä järjestömaailmassa. On myös tosi mielenkiintoista päästä seuraamaan, miten kaikki toimii. Esimerkiksi lauantaina vapaaehtoisten ryhmän tutustumistilaisuudessa käytiin läpi jo ennakkoon viikonloppuleireillä mahdollisesti esiin tulevia haasteita ja mietittiin niihin ratkaisuja. Syksyn ryhmä on suunnattu maahanmuuttajaäideille ja lapsille, joten tapaamisessa käytiin läpi myös erilaisia tapoja toimia ilman yhteistä kieltä ja kuinka tärkeää elekieli ja ilmeet ovat vuorovaikutuksen onnistumisessa.

Camillan harjoittelujakso kestää lokakuun loppuun asti.

– On hienoa päästä oikeasti näkemään, millaista toiminta on viikonlopuissa ja mitä siellä tapahtuu. Varsinkin perhetoiminta on ihan uusi juttu minulle. Tietysti toivon myös, että saan otettua hyviä kuvia järjestön käyttöön!