Järjestöuutiset
25.1.2016
Jyväskylässä kokoontui 19.1.2016 iso joukko innokkaita Parasta Lapsille -toiminnasta kiinnostuneita. Ideoinnin kautta keväällä 2016 aloitetaan jälleen Parasta Lapsille -perhetoiminta Jyväskylässä!

Parasta Lapsille -toiminta oli muutaman vuoden tauolla Jyväskylässä. Vuoteen 2013 Jyväskylän toimintaryhmä järjesti alle kouluikäisten lasten perheille iltakerhoa. Paikallistoiminta laitettiin hetkeksi jäähylle, kun vapaaehtoisten elämäntilanteet eivät mahdollistaneet toiminnan pyörittämistä.

Mutta nyt on taas aika startata uusin ideoin!

Yli 20 vapaaehtoista koolla viime tiistaina

Jyväskylän uutta toimintaa ovat käynnistämässä Jyväskylässä jo aiemmin vapaaehtoisena toiminut Kaisu Peltoperä sekä Parasta Lapsille -leireillä vapaaehtoisena ollut Sonja Peltokangas. Sonja on syksyn ja talven aikana tehnyt harjoittelua Jyväskylän yliopistoon järjestössämme ja viime viikon tapahtuman järjestäminen on ollut osa tätä sosiaalityön kehittämisprojektia, jota Sonja on tehnyt osana harjoitteluaan.

Kukapa olisi uskonut vielä viime syksynä, että tammikuussa järjestetään Jyväskylässä Parasta Lapsille -vapaaehtoisten kokoontuminen, johon osallistuu näin monta innokasta ihmistä ideoimaan tulevaa toimintaa.

Ilta alkoi tutustumalla toisiin sekä järjestöön. Sen jälkeen ryhdyttiinkin tosissaan miettimään, mitä kaikkea haluttaisiin tehdä lasten, nuorten ja lapsiperheiden kanssa Jyväskylässä.

Ideoita suorastaan vyöryi: naamiaisia, liikuntaratoja, leipomista, pulkkamäkeä, luontoretkiä, elokuvailtaa, tutustumiskäyntejä, tanssia, askaretelua, levyraatia, säkkihyppelyä, hiihtoa... Tiedossa on siis ainakin varsin aktiivista toimintaa!

Mielestäni pienet asiat ovat tärkeitä ihmisten kohtaamisessa ja perheiden jaksamisen tukemisessa. Oli mukavaa löytää myös samanhenkistä porukkaa

Maiju Virta, paikalle tullut vapaaehtoinen

Ideoista toiminnaksi helmikuun aikana

Helmikuussa Parasta Lapsille järjestää uusille vapaaehtoisille koulutuksen Jyväskylässä. Lisäksi Parasta Lapsille on mukana ainakin Luonto-Liiton Keski-Suomen Piirin (Kessun) Kalevalanpäivän tempauksessa 28.2.

Helmikuun aikana muotoutuu tarkemmin, millaista toimintaa tänä keväänä aloitetaan. Mutta nyt jo tiedetään ainakin se, että toimintaa tullaan järjestämään perheille Kuokkalan Yrttisuon perhepuiston tiloissa! 

Pysy ajan tasalla Jyväskylän tapahtumista kevään aikana seuraamalla toimintaryhmän Facebook-sivua.