Järjestöuutiset
23.11.2015
Mellunmäen lasten kerhossa tiistaisin on joka kerta hauskaa tekemistä! Viime tiistaina opeteltiin mm. koodaamista, tehtiin kirjanmerkkihirviöitä ja mentiin ulkona hippaa ja pelattiin jalkapalloa.

 Mikä se karkkirobotti oikein on? Käytetäänkö siinä oikeita karkkeja? Saako ne karkit syödä?

Tällaisia iloisia ja ihmetteleviä kysymyksiä koodaaminen herätti lapsissa. Kyseiset lapset osallistuivat tiistaina 17.11. järjestön peli- ja touhukerhoon Leikkipuisto Mellunmäessä.

Vapaaehtoisena toimiva Matias ohjasi lapsille koodaamista, jossa he pääsivät hiomaan älynnystyröitään. Lasten tehtävänä oli laatia annettujen symboleiden avulla paperille koodi, jonka perusteella karkkirobotin piti osata kulkea ruudukon läpi tyhjän korin luo ja pudottaa pitämänsä karkit siihen. Motivaatiota tehtävän ratkaisemiseen toi rutkasti se, että Matias lupasi lasten syödä koriin saamansa makeiset iltapalan jälkeen. Alkuun tarvittiin muutama testikierros ja hutiosuma, mutta sen jälkeen karkkeja alkoikin ropista koriin kiihtyvään tahtiin ja saatiin kuulla monta riemun kiljahdusta.

Jee mä onnistuin!

Koodaamisen lisäksi lapset pääsivät askartelemaan hurjia kirjanmerkkihirviöitä Annin johdolla ja ulos pelaamaan hippaa ja jalkapalloa. Sakset ja liima olivat kovassa käytössä ja ulkona kenellekään ei päässyt iskemään vilu viileästä säästä huolimatta, niin reippaasti ulkoilijat viilettivät eteenpäin.

Iltapalaakin lapset pääsevät itse tekemään

Osa lapsista pääsi myös valmistamaan iltapalaa, joka nautittiin yhdessä kerhon päätteeksi. Tällä kertaa syötiin broileri-tacosalaattia. Pikkukokit saivat paistaa broileria, pilkkoa kasviksia ja koristella salaatin tacoilla ja juustolastuilla. Pöytäkin piti muistaa kattaa.

Herkullisen iltapalan lomassa rupateltiin porukalla ja suunniteltiin jo seuraavaa viikkoa. Lapset innostuivat ehdottamastani levyraadista ja yhteislauluista ja toivoivat iltapalaksi tortilloja. Niitä on siis tiedossa ensi tiistaina!

Kerhoterveisin,
Anu Kämäräinen
(teksti ja kuvat)