Järjestöuutiset
11.5.2018
Kesällä 2018 järjestämme 9 perheiden ja 12 lasten ja nuorten yöleiriä. Näitä luotsaamaan lähtee huippujoukko innokkaita leirijohtajia.

Ketä, miksi ja millä odotuksilla nämä leirijohtajat ovat meille valikoituneet. Annetaan heidän itsensä kertoa! 

Päivi Mettovaara, Leirikeskus Koivuhaan lasten ja nuorten leirit

Olen Päivi Mettovaara, 31-vuotias tanssinopettaja (AMK), tanssitaiteen ja liikunnan ohjaaja ja opettaja Oulusta. Olen ohjannut tanssia ja liikuntaa monipuolisesti eri-ikäisille ryhmille vuodesta 2006 alkaen. Työssäni yhdistyvät liike, osallisuus ja yhdenvertaisuus. Tällä hetkellä päätän yhteisöpedagogiopintojani ja työskentelen osa-aikaisesti ohjaustyön parissa.

Harrastan vapaa-ajallani taiteen eri muotoja laulua, tanssia ja vapaata kirjoittamista, lisäksi ulkoilen ja liikun aktiivisesti sekä olen mukana yhdistystoiminnassa sihteerinä.
Löysin Parasta lapsille ry:n vapaana olevaan työtehtävään internetin kautta, kiinnostuin heti ja päätin hakea siihen. Olen iloinen, että tulin valituksi. Työ antaa varmasti paljon uusia mahdollisuuksia ja oppimisen kokemuksia.

Toimin leirijohtajana viidellä leirillä Haukiputaan Koivuhaassa. Ennen kaikkea odotan kesältä lasten riemua, mukavaa yhdessäoloa ja onnistumisen elämyksiä.

Lempivärini: Oranssi
Lempieläimeni: Koira
Lempiruokani: Kana ja riisi
Lempikirjani: Päiväkirja
Lempileffani: Ainoat oikeat ja kaunotar ja hirviö
Suosikkihahmoni: Nalle puh ja tanhupallo

PS. Leirikeskus Koivuhaan leireille on edelleen haku käynnissä!

Milla Väänänen, Leirikeskus Koivuhaan lasten ja nuorten leirit

Olen Milla Väänänen, 25-vuotias ikuinen hevostyttö Oulusta ja tämä on nyt ensimmäinen kesäni Koivuhaan leirien toisena johtajana. Leirielämään rakastuin lapsuuden ja nuoruuden hevosleirien jälkeen uudestaan vuonna 2016 yhdysvaltalaisella kielileirillä, jossa opetin suomen kieltä pohjoisamerikkalaisille lapsille, nuorille ja perheille. Viime kesänä pääsin haistelemaan nalleperheen tunnelmia Ti-Ti Nallen talossa. Harrastan hevosten lisäksi myös esimerkiksi laulamista vaihtelevalla menestyksellä.

Näin kesätyöpaikkoja etsiessäni ilmoituksessanne sanan leiri ja se veti minua puoleensa kuin magneetti. Pistin hakemusta kehiin, kävin haastattelussa ja nyt olen tässä aivan innoissani suunnittelemassa ensi kesän leirejä. 

Odotan tulevalta kesältä erityisesti ihmisten kohtaamista ja leirielämää. Lasten parissa ei tule koskaan tylsää, sillä lasten ideoista voi pienellä jalostuksella syntyä vaikka mitä hienoa ja mahtavaa. Mahtavaa on myös päästä tekemään töitä yhdessä upeiden vapaaehtoisten kanssa.

Lempivärini: Vaihtelee, tällä hetkellä vaaleankeltainen.
Lempieläimeni: Kissa. Erityisesti pienet ja pörröiset siperiankissan pennut.
Lempiruokani: Italialainen, hyvin tehty tomaattikastike, jonka päällä on runsaasti tuoretta basilikaa ja parmesaanijuustoa.
Lempikirjani: Kirjallisuuden opintojen jälkeen pystyn vihdoin nauttimaan taas kirjojen lukemisesta, mutta yhtä parasta on kyllä vaikea päättää. Ehkä se on kuitenkin Taru sormusten herrasta.
Lempileffani: Hirvittävän huonosti sujuu yhä lempparin päättäminen, mutta mieleen on ainakin jäänyt The Great Gatsby.
Suosikkihahmoni: Modern Family tv-sarjan Cameron.

PS. Leirikeskus Koivuhaan leireille on edelleen haku käynnissä!

Joni Martikainen: lasten ja nuorten leirit Lomakeskus Pukkila ja Lomakoti Kotoranta

Olen Joni 24 v. Asustelen Pohjois-Pirkanmaalla Mänttä-Vilppulassa mutta juuriltani ole vahvasti Porilainen. Olen aikoinaan opiskellut nuorisohjaajaksi ja ollut paljon mukana nuorten toiminassa eri tahojen kautta.

Tällä hetkellä opiskelen ja päätin hankkia kesätöitä. Alunperin kuvittelin olevani kesän kaupan kassalla mutta törmäsinkin sattumoisin Parasta Lapsille ry:n kesäleirijohtajan avoimeen paikkaa. Päätin hakea ja elin toivossa elämään, että olisiko tämä “unelmien kesätyö” mun paikka. 

Minun historiaan ei montaa leiritöntä kesää kuulu. Leirit ovat kesän kohokohtia ja odotan innolla kaikkia kolmea leiriä!

Lempivärini: Luonnon värit
Lempieläimeni: Koira/susi
Lempiruokani: Joku eksoottinen ruoka
Lempikirjani: En oikein lue paljoa. Sitten taas tykkään pelata hyviä pelejä joissa on hyvä tarina.
Lempileffani: Niitä on niin monia hyviä että en osaa valita mutta sanotaan vaikka, Lilo ja Stitch
Suosikkihahmoni: Ehdottomasti tuo Stitch

PS. Vielä voi hakea Lomakeskus Pukkilan lasten ja nuorten leireille

Niina Perko, perheleirit Lomakeskus Pukkila, Urheiluopisto Kisakeskus

Olen helsinkiläinen tanssitaiteilija, tanssinopettaja ja teatteri-ilmaisunohjaaja. Olen työskennellyt pitkään ja laaja-alaisesti esittävän taiteen kentällä mm. koreografina, kouluttajana ja tanssin perusopetuksessa. Yhteisötaiteen puolella olen toteuttanut lukuisia eri ikäisille ja -taustaisille henkilöille suunnattuja hankkeita. Minulle on sydämenasia saada maailmasta tasavertaisempi ja oikeudenmukaisempi paikka kaikille elää. Hakeuduin kansainvälisen perheleirin johtajan tehtäviin etsiessäni mahdollisuutta työskennellä ennakoivan lastensuojelun ja lapsiperheitä voimaannuttavan toiminnan parissa.

Odotan tulevalta kesältä säväyttäviä luontokokemuksia ja sitä että saan olla mukana kehittämässä perheleiritoimintaa, sekä jakamassa perheiden yhdessäoloa hienossa ympäristössä.

Lempivärini: vaihtelee vuodenajan ja mielialan mukaan, pidän murretuista punaisen ja sinivihreän sävyistä.
Lempieläimeni: on ollut pienestä pitäen leikkisä ja vedessä taituroiva saukko. 
Lempiruokaani: on kaikki sydämellä valmistettu kasvisruoka. Erityisesti nautin meze -herkuista ja Kaakkois-Aasialaisesta keittiöstä.
Lempikirjani: Rakastan lukemista enkä osaa nimetä yhtä kirjaa muiden ylitse, mieleenpainuvia ovat olleet Peter Hoegin Lumen taju, Siri Hustvedtin Kaikki mitä rakastin, Jussi Valtosen He eivät tiedä mitä tekevät sekä lastenkirjoista Astrid Lindgrenin ja Tove Janssonin tuotannot. 
Lempileffani: Talvella on ihana kääriytyä viltteihin ja katsoa hyviä elokuvia, kestosuosikkini on Stephen Daldryn vuonna 2002 ohjaama draama Tunnit. Paras animaatio on ehdottomasti Bellevillen kolmoset, siinä on myös aivan mahtava musiikki. Viime talven hienoimmat elokuvat olivat Ruben Östlundin satiirinen draama The Square ja Simo Halisen ajankohtainen ja kaunis Kääntöpiste. Nautin silti aina ennemmin esittävästä taiteesta tanssin ja teatterin parissa kuin elokuvista.
Suosikkihahmoni: Michael Enden Momo, tyttö joka antoi ihmisille takaisin ajan. Hayao Miyazakin Henkien kätkemät -animaation Chihiro-tyttö on myös uskomattoman vahva ja rohkea tapaus.

Anu Molarius, perheleirit Lomakeskus Pukkila

Olen Anu, juuri yliopistosta työelämään hypännyt nuoriso- ja kulttuurialan osaaja. Valmistuin keväällä Itä-Suomen yliopistosta kulttuurintutkimuksen koulutusohjelmasta ja lisäksi takataskusta löytyvät yhteisöpedagogin paperit.  Olen kartuttanut osaamistani ja työkokemustani etenkin nuoriso- ja järjestöpuolen hommista. Varsinkin globaalikasvatus on teemoineen lähellä sydäntäni.

Parasta Lapsille -järjestön toimintaan tutustuin ensimmäisen kerran kesällä 2012 vapaaehtoisena. Leirit olivat mieleenpainuva kokemus ja palasin järjestön hommiin harjoitteluun perheleireille kesällä 2014. Viime kesänä tutustuin lasten- ja nuortenleirien maailmaan yövalvojana, ja tänä vuonna pääsen leireilemään jälleen perheleireillä taas uudessa roolissa! 

Kesältä odotan aurinkoisia kesäpäiviä, kohtaamisia, ohjaajiin ja leiriläisiin tutustumista, iloista yhdessä oloa sekä kaikkia kivoja leirijuttuja, kuten uimista ja iltanuotioita!

Lempivärini: Keltainen ja meren turkoosi.
Lempieläimeni: Oma chinchilla. Myös saukot on veikeitä.
Lempiruokani: Suklaa ja jäätelö. Jos niitä ei lasketa, niin uudet perunat, kesän salaatit ja grillaukset.
Lempikirjani: Harry Potterit ovat kestosuosikki. Ihastuin myös Iltasatuja kapinallisille tytöille -kirjaan.
Suosikkihahmoni: Marine, Marinen seikkailut -sarjakuvista.

PS: Hanki aitiopaikka leiritunnelmaan: laita seurantaan @parastalapsille Instagramissa ja seuraa mitä johtajat ja vapaaehtoiset leireiltä postailevat!