Järjestöuutiset
1.11.2019
Joukko vapaaehtoisia kokoontui lokakuisena lauantaina oppimaan tunnetaitoja ja luonnosta ammentamista Allianssi-talolle.

Koulutuspäivän annista huolehtivat työterveyspsykologit Iiro Korhonen ja Kimmo Haapanen, sosionomi Emma Kirjokivi ja Sininauhaliiton Vihreä veräjä – hyvinvointia luonnosta kehittäjä Minna Malin. Kouluttajien puheenvuorot tarjosivat tietoa tunnetaidoista asiakastyössä ja miten tunteet ovat läsnä leiriarjessa. Miten jokainen voi työstää omia tunteitaan ja miten leirillä ohjaajat voivat tukea lasten tunne- ja vuorovaikutustaitoja.

Luonto on ilmainen, lähellä oleva tila, jossa voi tehdä monenlaista kivaa lasten ja perheiden kanssa. Mitä kaikkea luontoympäristö mahdollistaa ja mitä siellä voisi tehdä? Näihin sai myös vastauksen koulutuspäivässä. Luonto on oiva askartelumateriaalivarasto, josta Jokamiehen oikeudet muistaen löytyy materiaaleja moneen.

Metsässä liikkuessa kerätyt kävyt, havut jne. ovat hyviä materiaaleja, vaikka kranssien ja tonttujen tekemiseen. Risuja taivuttelemalla syntyy amppeleita ja ulkokoristeita.

Luonto tarjoaa myös tilan ihmettelyille ja elämyksille. Se lisää ihmisten terveyttä ja hyvinvointia. Metsässä mieli lepää, jolloin tunteidenkin käsittely on helpompaa.

Eiköhän mennä kaikki metsään!

Osallistujien mielestä parasta koulutuksessa oli: 

Asialleen omistautuneet puhujat, lämmin ilmapiiri, keskustelun mahdollistava esitystapa.

Mitä vinkkejä sain tuleville leireille ja tulevaan ammattiini tulevaisuudessa.