Paikallisosastojen kuulumiset
21.7.2015
Tässä tarinaa lasten leiriltä 21.7.–27.7.2015!

Maanantai – tervetuloa leirille!

Juha ohjeistaa suunnistusta"Aamupäivällä tulimme perille Kotorantaan, ja heti saapumisen jälkeen menimme lounaalle. Lounaan jälkeen laitoimme huoneet kuntoon niin, että ne olivat siistit. Tutustuimme paikkoihin ja teimme yhdessä leirin säännöt (mm. ei saa kiroilla, satuttaa muita tai rikkoa toisten tavaroita), sekä askartelimme huonekyltit. Omassa huonekyltissämme on tähtiä, sydämiä, aurinko ja nimet isolla kirjoitettuna; siitä tuli aika sekava ja outo (toim. huom., hieno oli).

Välipalan jälkeen oli valokuvasuunnistusta. Helpoin rasti oli karhupatsaan luona, vaikein frisbeegolfmaalin takana. Sen jälkeen istuimme tylsistyneenä, koska pojat menivät ensin uimaan. Poikien jälkeen pääsimme itsekin uimaan. Uimisen jälkeen grillasimme, ja Mona kasteli vahingossa lahkeensa ja kätensä rannassa leikkiessään. Huomenna on neljä yötä leiriä jäljellä. Kivointa tänään on ollut uiminen, grillaaminen ja se kun pääsee nukkumaan."

– Mona, Marie ja Laura

”Ehdottomasti jännittävintä oli uida niiiin isossa järvessä. Myös kivaa oli kun ohjaajat kantoivat repparissa ja tekivät muita temppuja.” Näin ainakin kokivat tytöt (Saana, Ida, Nea ja Suvi) ensimmäisen hiukan jännittävänkin leiripäivän tapahtumat. Tosin ohjaajista oli huojentavaa kuulla että yhteisten sääntöjen tekeminen ja leirirajojen ympärikävelykin jäivät mieliin. Ruoka on aina vakioaihe ja lihapullat perunamuussilla maistuivat silminnähtävästi. Tosin joku laski, että täällä saa ruokaa viisi kertaa päivässä, kun taas kotona saa vain kolmesti.

Iltareportterin vieraillessa poikien (Jesse, Juho ja Timi) huoneessa todettiin siellä yksimielisesti, sarjakuvalehtien lukua keskeyttämättä, että parasta on tietysti uiminen ja kaverit. Tosin uintiaika olisi pitänyt olla pidempi.

Leirinuotiolla grillataan makkaraa.Ensimmäinen ilta sujui leirillä rauhallisesti, kun pienet koti-ikävätkin oli käsitelty asianomaisten vastuuohjien kanssa jo aiemmin. Ohjaajat olivat päivän lopuksi huoneissa juttelemassa lasten kanssa ja lukemassa iltatarinoita (”ei me mitään satuja haluta kuulla”) kaikille halukkaille kuuntelijoille."

Tiistai – Afrikan tähteä ja leiri talleille

Soutelua osaston Kotorannan lasten leirillä.

"Tänään oli kiva käydä retkellä, kun sai liikuntaa ja pääsi ratsastamaan. Tuolla talleilla oli tapana, että jos tippuu hevosen selästä, niin joutuu leipomaan suklaakakun. Koska tipahdin maahan laskeutuessani, niin saatiin sitten leirillä jälkkäriksi mokkapaloja, vaikken joutunutkaan itse leipomaan. Ruoka on ollut hyvää ja telkkaria saa katsoa vapaa-ajalla. Meillä on ollut hauskoja leikkejä, kuten Afrikan tähteä. Tykkäämme myös huonevalinnoista ja uiminen on KIVAA, vaikka uima-ajat on liian lyhyitä. Haluaisimme leirillä vielä: lisää ulkoleikkejä (hippaa, polttopalloa, kirkonrottaa), Afrikan tähteä niin, että lapset saavat olla kaupunkeina ja pidemmät uintiajat."

- Joni ja Alexey

 

"Tämän päivät parhaat jutut olivat Afrikan tähti ja ratsastaminen. Käytiin kaikki taluttamassa hevosta ja ratsastamassa. Myös uiminen, tramppa ja futis oli kivoja. Oikeastaan mikään ei ole ollut tylsää täällä, paitsi ehkä ekan päivän tutustumisleikit, vaikka nekin oli ihan kivoja. Ruoat on ollu tosi hyviä." Jere mainitsee vielä erikseen lempiruoaksensa "koko aamupalan". Lisää pojat haluaisivat: futista, tikanheittoa, grillaamista sekä soutelua, koska tänään pojat eivät sinne ehtineet. Lisäksi toiveissa olisi saada kaakaota, jota oli jo kuulemma luvattu ensimmäisenä päivänä.

Leo, Max ja Jere

Afrikan tähteä pelatessa nopeus on valttia.Keskiviikko – vesisotaa, saunomista ja iltasatuja

Päivä valkeni sateisena, joten aamulla puuhailimme sisällä hamahelmiä ja koristeltiin eilen saatuja hevosenkenkiä. Ohjaaja Juha ja huoneen kuusi leiriläinen Nuutti esimerkiksi liimailivat kenkään hienoja kiviä ja tölkinrenkaita. Eero taas teki hamahelmistä makean omenan. Sateen hieman laannuttua poltettiin ulkona palloa, eli siis olimme polttopalloa ja sen jälkeen vielä leikkivarjoa.

Ellu-sherlokki tekee huonetarkastusta.Välipalan jälkeen suunnistettiin liikuntahalliin pelailemaan ja leikkimään. Sesmuksen ehdoton suosikki oli hampaattomat mummot (siis eläimet) ja Eero tykkäsi paljon norsupallosta.

Leikeistä tuli sitten sen verran nälkä, että vuorossa oli päivän neljäs ateria ja mahat täytettiinkin Niklaksen lempparilla eli  burgerilla. Yllätykseksi myös moni muu sanoi niiden olleen päivän paras ateria!

Sitten koittivat viikon ensimmäiset saunavuorot, jota ennen läiskyteltiin toistemme päälle vettä vesisodan merkeissä. Huh, siinä ohjaajatkin kastuivat litimäriksi, mutta onneksi kaikki pääsivät lauteille lämmittelemään.

Uimaan!Illalla rentouduimme sadun ja pallohieronnan merkeissä ja  osalle tuli uni silmään jo ennen varsinaista nukkumaanmenoaikaa.

Juuri ennen nukahtamistaan Sesmus sanoi odotavansa huomista letunpaistoa.

Kovia uimareita nämä leiriläiset.

Olipas mukava päivä.

Torstai – mysteerejä ja muurinpohjalettuja

Salapoliisit selvittämässä rikostaTorstai-aamu alkoi mysteerillä, jossa lapset selvittivät rikostutkija Agentin kanssa leirillä tapahtunutta rikosta. Joku leirialueella hiippailevista hahmoista oli vienyt leirikarkit yön hiljaisina tunteina. Epäiltyinä olivat ainakin mustikkahyttysiä puskissa etsivä Luontohörhö, lapsia filmauksesta epäilevä Erotuomari, rallienglantia puhuva kokki Lé Chef, muriseva ja örisevä Hevimörkö sekä leirialueen vauhdikas talonmies Rane. Mysteeri päättyi demokraattiseen leirioikeudenkäyntiin, jonka päätteeksi Rane tunnusti vieneensä karkit. Rane päätettiin viedä vaatteet päällä uimaan, ja karkitkin olivat säilyneet lähes koskemattomina. 

Rane heitettiin mysteerin päätteeksi järveen"Päivässä hauskinta olivat olympialaiset, paras laji oli "pukeutumiskilpailu. Uiminen on myös ollut mukavaa leirillä."

-Ilona

Mukavinta olivat leikkimieliset olmpialaiset, illalla oli myös mukava kokoontua leirinuotiolle syömään muurinpohjalettuja.

Muurinpohjaletut olivat hitti-iltapala

- Julia

Päivässä kivointa oli leikkiä ulkona Afrikantähteä. Tykkäsin myös askarteluhetkestä hamahelmien parissa.

Delfin

Perjantai: iltapala ravintolassa ja leirijuhla

Perjantaiaamu alkoi äänekkäissä tunnelmissa. Päivystäjänä toiminut Juha oli löytänyt edellisenä iltana keittiöstä megafonin, joten tehokas aamuherätys oli taattu.

Juha herättelee nukkuvaa leiriä.Aamupalan jälkeen lähdettiin liikuntahalliin pelaamaan kaupunkisotaa, jossa tavoitteena on hakea vastapuolen linnakkeesta valtikka omalle puolelle. Ammuksina käytettiin leiriläisten sukista tehtyjä palloja. Jännittävän aamupäivän jälkeen suunnistettiin takaisin Kotorantaan syömään lounasta. ltapäivä kului mustikoita noukkiessa, iltajuhlan esityksiä harjoitellessa ja hamahelmitöitä viimeistellessä. Saunan ja uimisen jälkeen oli ravintolavisiitin aika. Ohjaajat olivat peittäneet ruokasalin pöydät valkoisin liinoin ja koristelleet kattauksen kynttilöin. Hovimestari esitteli ruokalistan ranskalaisittain murtaen, ja ohjaajat toimivat tarjoilijoina. Iltapalana oli täytettyjä sämpylöitä, ja jälkiruokana lasten keräämistä mustikoista tehtyä piirakkaa. Palat olivat tosi isoja; kaikki eivät jaksaneet syödä annostaan loppuun asti.

Pöytiintarjoilu sujui ohjaajilta mallikkaasti.Iltapalan jälkeen alkoi kauan odotettu leirijuhla. Ohjelma koostui ohjaajien ja lasten tekemistä esityksistä. Ohjaajat esittivät realistisen ja ajankohtaisen näytelmän leiriläisten aamutoimista. Murot lentelivät, hammastahtaa taisi lipsua nenäänkin, muotovaahto ei täysin osunut hiuksiin ja loppuhuipennuksena olleet raa'at kananmunat läsähtelivät päähän ihastuttavasti valuen. Lasten esitykset olivat vähemmän sottaisia mutta sitäkin mielenkiintoisempia. Illan aikana kisattiin sanomalehtipallojen heitossa ja tarkkuuslaukauksissa pehmojalkapallolla sekä nähtiin taikatemppu, hauska sketsi ja hurja näytelmä Pinkistä nallesta. Illan päätteeksi tyytyväiset juhlijat suunnistivat sänkyihinsä kuuntelemaan iltasatuja tai lukemaan vielä hetkeksi Aku Ankkaa ennen nukkumaanmenoa.

Tyttöjen jännittävänhauska Pinkki Nalle -näytelmä.Lauantai – kiitos leiristä ja hyvää kotimatkaa!

Aamiainen parvekkeella.Anni oli lauantain päivystäjä joten aamu alkoi lempeällä herätyksellä reggaen tahtiin. Aamupalan jälkeen oli vielä aikaa pakata vaatteet ja siivota huoneet. Tiukan siivouskilpailun voittivat huoneen 5 tytöt Marie, Laura ja Mona, jotka olivat saaneet siivoustarkastuksesta täydet pisteet jokaisena aamuna. Ennen lounasta kerättiin vielä palautetta leiristä ja jaettiin leiridiplomit. Jokaisen lapsen diplomissa oli ohjaajien ja toisten leiriläisten mukavia kommentteja ja terveisiä. Ruokailun jälkeen suunnistettiin leiribussiin ja matka kohti Helsinkiä alkoi.

Hyväntuulisia seikkailijoita paluumatkalla.Ohjaajat haluavat kiittää leiriläisiä vauhdikkaasta ja mukavasta viikosta ja toivottaa oikein hyvää kesän jatkoa! Toivottavasti näemme taas ensi kesänä!

Ohjaajatiimi kiittää ja kuittaa!