Järjestöuutiset
1.2.2023
Tanja toivottaa lapset tervetulleiksi Leirikeskus Koivuhakaan!

Hei kaikille! Nimeni on Tanja Kanniainen ja toimin leirivastaavana leirikeskus Koivuhaassa Haukiputaalla keväällä 2023. Odotan jo innolla tulevia leirejä. Minun lisäkseni leirillä toimii leiriohjaajia. Näin ollen leireillä on paikalla välittäviä ja turvallisia aikuisia, jotta lapsi saa kokea onnistumisen hetkiä omana itsenään.

Olen toiminut pitkään lasten parissa ja lasten kokonaisvaltainen hyvinvointi on lähellä sydäntäni. Erityisesti rauhoittuminen ja pysähtyminen pienten asioiden äärelle on minulle tärkeää. Näitä taitoja haluan opettaa ja välittää lapsillekin. Kiireettömyys, rentoutuminen ja hetkistä nauttiminen ovatkin olennaisia asioita leirielämässä.

Luovuuden käyttäminen ja se, että lapsi saa toteuttaa itseään ja oivalluksiaan on tärkeää . Kädentaidot, askartelu ja valokuvaaminen ovat minulle mieleisiä juttuja. Ehkäpä teemmekin yhdessä pienen projektin näiden asioiden parissa. Liikkuminen luonnossa ja joogaaminen ovat lempipuuhiani.

Leireillä saatatkin päästä tutustumaan, mitä ja minkälaista on lasten jooga.

Iloisuus, hassuttelu, heittäytyminen ja täysillä leireistä nauttiminen kuuluvat mottoihini. Leireillä pääsemme nauttimaan ainutlaatuisesta luonnosta ja sen tuomista mahdollisuuksista. Opimme kunnioittamaan luontoa. Teemme pieniä retkiä ja tutustumme metsään ja merenrantaan. Luonnossa luovuus pääsee valloilleen ja se on mitä mainioin paikka leikkiä ja oppia uusia juttuja. Luonto on paras huvipuisto ikinä. Polut vievät sinut seikkailuun ja merenranta kutsuu tutkimaan, yhdessä aikuisen kanssa. Leireillä tehdään taidetta luonnonmateriaaleista. Ulkoillaan, liikutaan, leikitään tuttuja ja uusia leikkejä. Kisaillaan, mutta ei kilpailla.

Lisäksi pelaillaan lautapelejä, askarrellaan tai vaikkapa maalataan. Touhutaan yhdessä kivoja asioita leirikeskuksessa. Tutustutaan uusiin ihmisiin ja saadaan uusia kavereita. Nauretaan ja iloitaan. Jokainen saa nauttia tekemisestä, ilman suorittamista.

Vietetään yhdessä unohtumaton leiri – Parasta Lapsille -leiri.

Lasten osallisuus ja heidän mielipiteet toiminnan suunnittelussa ovat äärimmäisen tärkeitä. Leiriltä saattaakin löytyä laatikko, mihin lapsi saa kirjoittaa oman toiveensa. Joten miettikää jo ennen leirille tulemista, mistä asioista lapsi tykkää ja mitä olisi kiva tehdä yhdessä kavereiden kanssa. Näiden ideoiden pohjalta leirin aikuiset suunnittelevat monipuolista ja kivaa tekemistä kaikille. Näillä leireillä lapsi on pääosassa. Annamme lapselle mahdollisuuden oivaltaa, aistia ja tutkia. Arvostamme lasta persoonana. Annamme tilaa lapsen luovuudelle. Annamme aikaa sille, että lapsella on hyvä olla. 

Mistä on parhaat leirit tehty? 

  • Ilosta ja naurusta, kaikenlaisista tunteista. 
  • Uusista kokemuksista. Kavereista ja turvallisista aikuisista. 
  • Leikeistä ja touhuista. Yhdessäolosta ja yhdessä tekemisestä. 
  • Luonnosta ympärillä, metsästä ja merenrannasta. 
  • Hyvästä ruuasta, unesta ja levähtämisestä. Rentoudesta ja luovuudesta. 
  • Mieleenpainuvista retkistä, yhteisistä hetkistä. Niistä on Parasta lapsille leirit tehty!

---

Hae mukaan leirille! Tanjan luotsaama 7–10-vuotiaiden ryhmä Oulussa aloittaa 4 viikonlopun mittaisen leirikevään 24.3. Leireilyä jatketaan 21.5. saakka.