Järjestöuutiset
28.9.2017
Lomakeskus Pukkilalla on uusi luotsi. Uudella johtajalla on takana ensimmäinen leirikesä ja pian jo ensimmäinen leirikoulusyksykin!

Joskus sattuma heittää kohdalle juuri sopivan työn. Näin kävi Pukkilan uudelle johtajalle. Anne Nokelainen etsiskeli työtä Ruoveden suunnalta, minne hän halusi palata asuttuaan kymmenen vuotta muualla. 

Kuin tilauksesta aukesi Lomakeskus Pukkilan ovi, johtajaa etsittiin. 

– Minulla on aika kirjava ja monipuolinen työhistoria kauppa-, ravintola- ja matkailualalta. Tämä Pukkilan paikka vaikutti heti mielenkiintoiselta ja antoisalta kaikin puolin. 

Nyt kun yhdeksän kesäleiriä ja leirikoulukausikin on melkein takana, on tietysti mielenkiintoista kuulla, miten uusi työ on lähtenyt käyntiin. 

– Jännitti totta kai etukäteen aika lailla, että miten menee ja millaista on, mutta olen kyllä tykännyt mielettömästi. Leireillä on hyvä fiilis, lämminhenkinen ja avoin, Anne kehuu kesän leiritunnelmaa.  

Ja vapaaehtoisia. 

– Ihmettelen, kunnioitan ja nostan hattua! Upeita ihmisiä, jotka antavat omaa aikaansa ja osaamistaan leiriläisten iloksi. 

Annen käsissä kuluvat harjat, kauhat kuten monenlaiset työkalutkin.

Tiimityötä ja piilotettuja vihanneksia 

Pukkilassa on useita uusia työntekijöitä, mutta tiimi on hitsautunut kesän aikana hyvin yhteen.  

   – Onni, että kaikki ovat niin itseohjautuvia ja ideoivia – hyvä porukka, Anne toteaa. 

Huumori lentää, kun naiset syövät lounasta yhdessä henkilökunnan taukotilassa. Sivusilmällä käydään läpi Lomakeskus Pukkilan kotisivuja, jotka on juuri uudistettu.

Ruokatauon jälkeen odottaa ruokalan pöytien siivous ja seuraavan aterian valmistus. Lähes aina aterialle valmistetaan useita eri ruokia monien ruokavalioiden takia.  

– Perheleirillä menee enemmän salaattia kuin lasten leirillä. Lasten leirillä piilotetaan kasviksia ruokaan, samaa olen harrastanut paljon kotona, Anne naurahtaa.  

Anne Nokelainen huolehtii Pukkilan kukkaistutuksistakin.

Syksyn leirikoulut loppusuoralla 

Annella on tänään toimistovuoro. Yksi keittiöapulaisista käy ovenraossa kysymässä, tehdäänkö aamulta jäänestä puurosta pieni sämpylätaikina. Sämpylät ovat leiriläisten herkkua. 

Onko tullut jotain hullunkurisia tai tiukkoja tilanteita eteen? 

– Onhan niitä ollut. Mutta nyt ei kyllä nouse mieleen mitään eirtyistä, käytän oljenkorren ja kilautan kaverille. 

Anne huikkaa kysymyksen Pukkilan keittiöön. Keittiöstä vastataan naurunremakalla: ”Mistä lähdetään?” 

Kommelluksia on siis toki leiri- ja leirikoulukauteen osunut, mutta Annen sanoin ”ei mitään maatamullistavaa”. Kaikesta on selvitty. 

Leirikouluja kestää pari kuukautta ja lasten viikonloppuryhmät alkavat pyöriä siinä samalla myös. 

– Erityisen hienoa on ollut huomata, että monet koulut tuovat oppilaitaan vuosi toisensa jälkeen aina uudelleen Pukkilaan. Se osoittaa, miten pidetty paikka tämä on. Se tuo luonnollisesti tarpeen ja mahdollisuuksia luoda uusia toimintoja ja ohjelmia; ei pääse jumittumaan paikoilleen! 

 tilauksia, tarjouksia, työvuorolistoja, myyntiä ja markkinointia...

Palveluja myös matkailijoille

Lomakeskuksen johtajan tehtävänkuvaan kuuluu Pukkilan kehittäminen ja myynti ulkopuolisille. 

– Pukkila on ihanteellinen paikka kokous- ja koulutuspäivien järjestämiseen. Näitä ja yhdet upeat hääjuhlatkin olen jo saanut kokea leirien lomassa. Erityisesti jäi mieleen aurinkoisella pallokentällä järjestetty vihkiminen, koska morsian oli nähnyt unta sellaisesta. Ihanaa, että saimme olla sitä toteuttamassa! 

Anne on silminnähden innostunut Pukkilan mahdollisuuksista.

– Monipuolisia tiloja ja virkistysmahdollisuuksia täytyy ehdottomasti hyödyntää entistä enemmän. Leirikoulukausi on kohta ohi ja sitten on aikaa uppoutua uusiin haasteisiin samalla kun suunnitellaan jo ensi vuoden leirikouluja. Vielä muutama mahtuisi, vaikka suosituimmat viikot ovatkin jo täynnä.

Yhteistyössä järjestön viestintävastaavan kanssa saatiin uusittua Pukkilalle uudet puhelinselailuunkin skaalautuvat nettisivut.

– Kannattaa käydä kurkkaamassa, jos olet vaikka tulossa retkeilemään Helvetinjärven kansallispuistoon – leirikoulukaudella vuokraamme kanootteja ja tarjoamme majoitusta myös matkailijoille!

Lomakeskus Pukkilan kotisivut