Paikallisosastojen kuulumiset
17.9.2021
Valokuvanäyttely Hervannan kirjastossa 8.11.–20.11.2021 ja pääkirjasto Metsossa 22.11.–12.12.2021

Näyttelyssä on esillä valokuvia Parasta Lapsille Tampereen yhdistyksen korona-aikana (vuosina 2020–2021) lapsille, nuorille ja perheille järjestämästä toiminnasta. Lisäksi esillä on lasten mietteitä ja askarteluja. ”Olen taltioinut aitoja hetkiä sellaisenaan tilanteita lavastamatta, kuvia manipuloimatta” kertoo valokuvaaja Jana Machackova-Oey. ”Pyrin välittämään tunteita ja tunnelmia, mutta myös konkreettisia asioita, mitä lasten kanssa on puuhattu.”

Machackova-Oey uskoo, että rohkeuden, luovuuden ja hyvän tahdon avulla voidaan voittaa vaikeuksia sekä luoda uskoa hyvään tulevaisuuteen poikkeusoloissakin. ”Haluan myös osoittaa arvostusta yhdistyksen vapaaehtoisille. He ovat koronarajoitusten puitteissa korvauksetta järjestäneet voimaannuttavaa ja iloa tuottavaa toimintaa lapsiperheille.”

Näyttelyn oheistapahtumat lapsiperheille järjestetään Hervannan kirjastossa lauantaina 13.11.2021 ja Pääkirjasto Metsossa lauantaina 27.11.2021 klo 13-15 yhteistyössä Tampereen kaupunginkirjaston ja Kaupunkikulttuuriyksikön kanssa. Hervannassa nähdään Nukketeatteri Hupilaisen esitys Kekkerit ja Metsossa lapset pääsevät osallistumaan Maco Oeyn lastenkonserttiin sekä Somana ry:n toteuttamaan draamalliseen metsän eläinten satuleikkituokioon. Molemmissa tapahtumissa yhdistyksen vapaaehtoiset auttavat lapsia koristelemaan kangaskasseja ja jakavat ilmapalloja. Tapahtumiin on vapaa pääsy.

Parasta Lapsille Tampereen yhdistys on voittoa tavoittelematon ja ideologisesti sitoutumaton lasten ja perheiden hyvinvoinnin edistämiseen keskittynyt vapaaehtoistoimija, jonka tarkoituksena on edistää lasten oikeuksia tarjoamalla heille mielekästä vapaaajantoimintaa. Jana Machackova-Oey on tšekkiläissyntyinen, nykyään Tampereella asuva freelance documentary -valokuvaaja. Hän on valmistunut Shanghain Condé Nast Centeristä muotikuvaajaksi ja suorittanut Tampereen Visuaaliviestinnän Instituutissa valokuvaajamestarin erikoisammattitutkinnon

Jana on työskennellyt erilaisissa valokuvaprojekteissa dokumentaarikuvaajana, muotikuvaajana, henkilökuvaajana, sekä ollut mukana kuvaamassa erilaisissa hyväntekeväisyyskampanjoissa. Hänellä on ollut aikaisemmin valokuvanäyttelyjä Tampereella vanhuksista, tanssitaiteesta ja ulkomailta. Jana Machackova-Oey on jäsenenä Tampere Valokuvakeskus Nykyajassa ja Tampere Dokissa.