Järjestöuutiset
16.10.2017
Mitä kaikkea ehtii lasten kanssa touhuta yhtenä lauantaina? Vaikka mitä! Tässä katsaus lasten PK-seudun ryhmän syksyn ekan yhteisen lauantain puuhiin.

Eläinjoogaa ja hauskoja pihapelejä!Lokakuun lasten viikonlopun lauantai alkoi Kotorannassa eläinjoogalla, lautapeleillä, piirtelyllä ja värityskuvilla. Aamupalan jälkeen siirryttiin pihalle leikkimään yhteisiä leikkejä. Suosikkeja olivat kuka pelkää mustekalaa, polttopallo ja lapsille uusi sillit purkissa -hippa. Aamupäivä jatkui Kotorannassa suosittujen lajien, frisbie-golfin ja soutelun merkeissä. Myös perinteiset hyppynarulla hyppinen, keinuminen ja hula-vanteilla temppuilu tuntuivat olevan lapsille mieluista puuhaa. Myös trampoliini oli, kenties syksyn viimeistä kertaa, käytössä. Kun lounasaika vihdoin koitti, sai lapsia patistella sisälle, sillä kaikki olisivat mielellään jääneet vielä ulkoilemaan.  

Pyrähtelyä viikonloppuleirillä.Mennään jo!Lounaan jälkeen oli aikaa rauhoittua piirtäen, värityskuvia väritellen, lukien, pelaillen ja hamahelmillä askarrellen. Reipas ulkoilu uuvutti osan leiriläisistä niin, että oli tarve käydä pienellä ruokalevolla keräämässä voimia loppupäivän puuhiin. Rauhalliset puuhat jatkoivat vielä välipalaan asti origamilaatikoiden taittelun merkeissä, kunnes oli taas aika virkistyä ja lähteä kohti Kiljavan opiston suurta liikuntasalia. Syksyinen sadekaan ei menoa haitannut, kun opiston salin suojissa oli hyvin tilaa juosta, pallotella sekä leikkiä ja pelata lasten toiveleikkejä ja pelejä. 

Parin tunnin riehakkaan sisäliikunnan jälkeen nälkäinen leiriläisjoukko suunnisti takaisin leirikeskukselle, jossa olikin jo päivällinen odottamassa. Ruoka maistui kaikille hyvin ja pienen ruokalevon jälkeen siirryttiin rantasaunalle. Rohkeimmat uskaltautuivat pulahtamaan n. 6-asteisessa järvivedessäkin. Saunomisen jälkeen päästiin vielä nauttimaan iltapalaa kodalle nuotion ääreen ennen siirtymistä hierontapiirin ja yhteisten rentoutusharjoitusten myötä omiin huoneisiin iltapuuhiin.

Kiipeilyä, ihmissolmua ja rannassa soutelua.Pelailua palloiluhallissa ja makkaranpaistoa kodassa.Paljon mahtuu tekemistä ja tapahtumaa yhteen leiripäivään ja taatusti sekä lapsille että ohjaajille maittoi uni iloisen leirilauantain päätteeksi.  

Kuvat ja teksti: Liisa Saloheimo