Paikallisosastojen kuulumiset
20.5.2019
Olen 19-vuotias Noora ja aloitin syksyllä liiketalouden opinnot. Saimme vuoden viimeiseksi ja suurimmaksi tehtäväksemme järjestää tapahtuman tai tempauksen kolmannen sektorin toimijan kanssa.

Tiimissämme oli kuusi opiskelijaa. Mielestämme idea kuulosti mielenkiintoiselta, koska pääsisimme käytännössä käyttämään vuoden aikana oppimiamme taitoja kuten markkinointia, projektinhallintaa, innovatiivisuutta ja tiimityöskentelyä.

Jo alkumetreillä syntyi yhteisymmärrys siitä, että haluaisimme järjestää jonkinlaisen lapsiperheitä ilahduttavan tapahtuman, johon sisältyisi liikuntaa. Otimme yhteyttä Parasta Lapsille Ry:hyn ja aloitimme yhteistyön.

Järjestön Katja kävi tapaamassa meitä koulullamme suunnittelujen alkuvaiheissa. Katjalta saimme hyviä neuvoja ja olimme riemuissamme siitä, kuinka hän tuki ideoitamme ja saimme toteuttaa meidän näköisen tapahtuman.

Tapahtumapaikaksemme saimme Tammelan lähitorin (Perheiden talon). Kun kävimme tutustumassa tiloihin, huomasimme paikan olevan juuri sopiva tapahtumallemme. Saimme varattua paikan 28.4, jolloin tapahtuman halusimme järjestää.

Juhlasaliin tuli suunnittelemamme temppurata, Twister-piste sekä välipalanurkkaus. Ulkona sisäpihalla oli pallopelipiste, jossa lapset pääsivät kokeilemaan muun muassa tutkaan laukomista tai potkimaan palloa maaliin. Nurkkahuoneessa oli puolestaan jongleerausta, kasvomaalausta ja väritystä.

Lapset ja vanhemmat viihtyivät tapahtumassa ja itsellekin tuli hyvä mieli katsoessa heidän temmellystään.

Eniten sydäntä lämmitti hetket, jolloin ujotkin lapset uskaltautuivat rohkaisun myötä leikkeihin mukaan ja huomasivat, ettei ole mitään syytä jännittää.

Kokonaisuudessaan tapahtuman järjestäminen oli antoisa ja opettavainen kokemus, vaikka vaatikin paljon suunnittelua ja työtunteja. Erityisesti haluan kiittää itseni ja koko tiimini puolesta Parasta Lapsille ry:tä ja erityisesti Katjaa, Villeä ja Tuulaa, jotka antoivat tapahtumalle korvaamattoman panoksensa!

-Noora Aho-Vinkka