Järjestöuutiset
29.11.2016
Malmin Huvikumpuun kokoontui lauantaina 26.11.2016 iloinen porukka osastoväkeä. Edustajia oli Tampereelta, Lappeenrannasta, Kajaanista, Haukiputaalta, Karhulasta ja Pääkaupunkiseudulta. Kehittämisryhmässä jatkettiin syyskuussa Lappeenrannan puheenjohtajapäivillä alkanutta työskentelyä fasilitaattori Lari Karreisen kanssa.

Päivän alkajaisiksi osastot kertoivat paikalliset kuulumiset ja sen mitä osastoissa on saatu aikaan puheenjohtajapäivien jälkeen. Ilolla kuuntelimme mahtavia onnistumisia.

Lähes jokainen osasto oli saanut toimintaansa mukaan uusia vapaaehtoisia. Tämän positiivisempaa uutista ei olisi voinut toivoa! 

Päivän aikana pohdittiinkin, että miten näin hyvään tulokseen on päästy eri osastoissa. Päivän aikana koottiin vapaaehtoisten rekrytointiin keinoja, jotka on käytännössä todettu hyviksi.

Hyviä vinkkejä vapaaehtoisten rekrytointiin

  • Tutuilta kyseleminen kannattaa.
  • Uskoa uusien vapaaehtoisten toimintaan, järjestetään useammin samanlaisia tapahtumia. Opimme miten tärkeä netti on.
  • Pitää olla konkreettista mihin osallistua
  • Leiriläisten vanhempiakin voi kysyä toimintaan mukaan.
  • Kannattaa pyytää mukaan ihmisiä, joilla on jo jokin yhteys järjestöön.
  • Uudet yhteistyötahot (oppilaitokset, kaupungin nuorisotoimi, muut järjestöt, srk).

Mietittiin myös jokaiselle osastolle uusia mukavia tavoitteita, joiden toteuttamiseksi paikallisosastot ovat sitoutuneet työskentelemään alkuvuoden aikana. Suunniteltiin mm. viikonloppuryhmän aloittamista perheille, uusien innokkaiden vapaaehtoisten rekrytoimista mukaan toimintaan, Facebook-sivujen perustamista osastolle, kerhotoimintaa, erilaisia tempauksia ja muuten vaan aktiivista osastotoimintaa.

Larilta saatiin myös eväitä vapaaehtoistehtävien paketointiin, pienen ja kevyen rekrytointikampanjan järjestämiseen ja yhteistyökumppaneiden hankintaan.

Kerrassaan mahtava päivä! Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.