Järjestöuutiset
2.10.2015
Sirkusta, standupia, koskettavia puheita ja tervehdyksiä, tunnelmointia saunalla ja kodalla, herkullista ruokaa... ja roppakaupalla hyvää tuulta! Viime viikonloppuna Lomakeskus Pukkilassa kokoonnuttiin sekä valtuuston kokoukseen että juhlimaan järjestön pitkää matkaa.

Parasta Lapsille 70 vuotta -pääjuhlia järjestetään syksyllä kahdet. Ensimmäisiä vietettiin pienimuotoisesti syksyn valtuuston kokouksen yhteydessä Pukkilassa.

Ympäri maata kohti Pukkilaa

Perjantai-iltana alkoi mukava pöhinä alkuillasta, kun matkalaiset päivittivät kuvia ja tietoja etenemisestään Facebookiin. Mukavia jälleenkohtaamisia Pukkilassa odottikin! Viikonloppuun oli kutsuttu tietysti valtuusto syyskokoukseensa mutta myös hallitus, henkilökuntaa sekä muutamia kutsuvieraita.

Pukkilan tiimi Helenan johdolla oli kattanut vieraille herkullisen iltapalan ja huoneet odottivat valmiina matkantekijöitä. Niinpä päästiin heti solahtamaan Pukkilan turvalliseen rytmiin: hyvää ruokaa niin usein, ettei nälkä ehdi näyttäytyä!

Leipää ja sirkushuveja

Lauantaina heti aamiaisen jälkeen kokoonnuttiin valtuuston syyskokoukseen, jossa käsittelyssä olivat mm. vuoden 2016 toimintasuunnitelma sekä talousarvio. Puheenjohtaja Ida Botschin johdolla valtuuston kokous sujui jouhevasti.

Kokous keskeytettiin keittolounaan ajaksi (nam!). Huolimatta iltapäivän paikoin vilkkaanakin velloneesta keskustelusta (mm. kerhotoiminnan, leirikoulun, vapaaehtoiskoulutusten ja ensi vuoden investointien kohdalla), kokous päättyi aivan minuutilleen aikataulussa. Onkohan tällaista tapahtunut koskaan ennen järjestön historiassa 70 vuoden aikana? :)

Pitkän kokouksen jälkeen olikin kiva siirtyä sirkushuveihin! Yhteistyökumppanimme Klovnit ilman rajoja -yhdistyksen Leo Kaipiainen piti halukkaille unohtumattoman sirkustuokion. Järjestön slogan "Ei lasta ilman naurua" sopii kyllä myös muodossa "Ei aikuista ilman naurua". No, katsokaa kuvat :) Monet tekemistämme ryhmäytysharjoituksista sopisivat varmasti myös lasten ja perheiden toimintaan vietäviksi!

Naurua, laulua ja koskettavia tervehdyksiä

Varsinaista juhlaa kokoonnuttiin viettämään klo 18. Kauniisti katetussa ruokatilassa vieraita odotti myös painotuore juhlavuoden julkaisu, jonka he saivat kotiinviemisiksi. Juhlaillallinen oli aivan mahtava!

Hienoja juhlapuheita kuultiin. Näistä ehkä ikimuistoisimman piti valtuuston puheenjohtaja Ida Botsch. Idan puhe oli kuin yksi iso kiitos järjestölle. Kuunnellaanpa hetki Idan puhetta:

Haluaisin kiittää järjestöä eri asioista, joita olen siltä saanut. Suurin osa vapaaehtoisista voi varmaankin näihin asioihin yhtyä. Haluaisin kiittää koulutuksesta. Olen ollut mukana koulutuksissa, joissa meille on kerrottu pakolaisista, romaneista ja erilaisista lapsista. On opetettu kädentaitoja, ensiapujuttuja, köysitoimintaa...

Haluaisin myös kiittää elämyksistä, joita itsekin on saanut leirejä vetäessä kokea, Helvetinkolun- ja Haukkajärven retkillä, Huruksen tai Saukkorannan maastoissa myös. Myös leirikouluissa ja ohjaajataitokilpailuissa on nähty ja koettu erilaisia hienoja juttuja. Kiitän kansalaistaidoista: Kuinka ottaa osaa yhteiskunnalliseen keskusteluun, oppii kokouskäytänteitä ja esim. yhdistyslakiasioita. 

Kiitän ihmissuhteista! Monia ystäviä olen saanut, toisista on tullut kämppiksiä, toisista lasten kummeja. Ja kiitän myös huolenpidosta: leirikeskusten väkeä hyvästä ruoasta ja viihtymisestä. Toimiston väkeä kaikesta avusta... Kiitän muita ohjaajia ja vapaaehtoisia koko järjestön hengestä! Kiitän lapsia ja perheitä, joita olen saanut tavata ja joiden elämään olen itse hetken vaikuttanut.

Ja tietysti kiitän omaa perhettä, joka mahdollistaa äidin mukanaolon vapaaehtoisena.

Koskettavien puheenvuorojen jälkeen lauteille nousi paikallinen standup-koomikko ja imitaattori Heikki Helakorpi. Osa jutuista on sellaisia, että niitä ei kannata tässä yhteydessä toistaa, mutta kerrottakoon, että Heikin mukana juhliin saapuivat myös Tarja Halonen sekä M.A.Numminen. Leikkimielisen tietovisan jälkeen Heikki lopetti osuutensa säestämällä yhteislaulun Mistä tunnet sä ystävän.

Kahvin yhteydessä puheenjohtaja Ossi Merisalo ja toiminnanjohtaja Sari Nikula-Heino lukivat estyneiden kutsuvieraiden tervehdykset. Lähes 40 vuotta järjestön hallituksessa toiminut Seppo Bruun oli lähettänyt terveisensä ja harmitteli, kun ei päässyt Pukkilaan paitsi juhliin, myöskään hyviin sienimaastoihin. Seppo kiitteli järjestöä kasvamisesta ja kehittymisestä vuosien varrella ja toivotteli onnea ja tsemppiä kaikille.

Järjestön edellinen toiminnanjohtaja Sirpa Kerman lähetti "Rakkaita terveisiä 70 -vuotiaalle järjestölle, jolle ovat tärkeitä lapset kautta maailman." Sirpan tervehdys on kokonaisuudessaan luettavissa täällä

Tulishow, saunaa, kotailua ja mukavaa yhdessäoloa

Pukkilan pihamailla tunnelmalliset lyhdyt viitoittivat tietä illan viimeiselle ohjelmanumerolle kodan eteen. Leo Kaipiaisen tulishow oli mahtava elämys! Rohkeimmat pääsivät myös itse koittamaan poiden pyörittämistä.

Rantasaunat olivat kuumina ja Ruuhijärven vesi mukavasti viileää! Kodassa oli vielä tarjolla iltapalaa ja mukavaa seuraa. Pimeän syysillan kuunvalossa rikkoivat vain iloinen nauru ja keskustelunsorina.

Brunssin jälkeen hei hei!

Sunnuntaiaamuna oli vielä mahdollisuus täyttää vatsansa herkuilla ennen kuin piti hypätä autoihin.

Kiitos kaikille! Erään vieraan sanoin "Olipas meillä hauskaa!"

Ps. Toinen 70-vuotisjuhlavuoden pääjuhla järjestetään Huvikummussa Malmilla 17.11. Avoimet ovet kaikille – tarkemmat tiedot lähiviikoina!