Järjestöuutiset
18.11.2015
Parasta Lapsille 70 vuotta -pääjuhlia järjestettiin tänä syksynä kahdet. Ensimmäisiä vietettiin pienimuotoisesti syksyn valtuuston kokouksen yhteydessä Pukkilassa. Nyt oli aika avata ovet ja juhlia isommin!

70-vuotissyntymäpäiviä vietettiin järjestön toimistossa Malmilla 17.11.2015. Lapsen oikeuksien viikolle sopi hyvin pysähtyä hiukan historian ääreen ja esitellä myös nykyistä toimintaa.

Toimistomme Huvikumpu Malmilla avasi ovensa ja järjestö esittäytyi kahdessa kerroksessa. Alhaalla oli kahvitarjoilun lisäksi esillä mapuche-kampanja, lasten toiminta sekä vapaaehtoistoiminta. Yläkerrassa esillä oli perhetoiminta ja järjestön historia.

Kakkukahvit eteläamerikkalaisissa rytmeissä

Taloussihteerin ja toiminnanjohtajan huoneista tehtiin syntymäpäivien sydän: alkumaljat ja kakkukahvit nautittiin musiikin kera alakerran huoneissa. Pedro Castellón & Mikko Nousiainen esittivät juhlavieraille kahvittelun taustalla eteläamerikkalaista musiikkia.

Lasten leiritoiminta tuli ilmi jo rekvisiitankin kanssa: pyykkinarulle oli rekvisiitaksi ripustettu leirikuvia sekä leirivarusteita: uikkareita, pyyhkeitä, uimalasit. Tarjolla lasten toiminnan esittelyn kera oli tietysti popcorneja. 

Yhdessä huoneessa Eeva, Piia ja Iina kertoivat Parasta Lapsille -vapaaehtoisuudesta. Jopa vapaaehtoisrekrytointiakin oli juhlissa ilmeisesti tehty – huhu kertoo, että joku uusi vapaaehtoinenkin olisi rekrytoitu juhlista! :)

Alakerrassa oli mahdollista osallistua myös tietokilpailuun: kuinka monta lasta tai nuorta leireili viime kesänä yhteensä kaikilla Parasta Lapsille -leireillä?

Sambuuseja, historiaa ja valokuvausta

Huvikummun yläkerrassa oli esillä perhetoiminta mm. videon ja kuvien kautta. Eräs viime kesän perheleiriläinen, Farhia Abdi, oli leiponut vieraille maisteltavaksi ihania somalialaisia sambuuseja kalatäytteellä. Nam!

Järjestön historiasta kertoi juhlavuosijulkaisun kirjoittaja tietokirjailija Paula Raitis. Yläkerrassa oli mahdollista kuvauttaa myös itsensä Parasta Lapsille 70 vuotta -kuvagalleriaan.

Kiitokset juhlijoille!

Juhlissa oli mukava ja iloinen tunnelma. Paljon juteltiin, naurettiin, muisteltiin menneitä sekä suunniteltiin tietysti tulevaa.

Kiitokset kaikille vieraille – te teitte päivästämme juhlan!