Järjestöuutiset
24.4.2017
Parasta Lapsille ry:n valtuusto kokoontui 22.4. Helsingissä. Vuosikertomuksen ja tilinpäätöksen lisäksi pöydällä oli kaksi muutakin tärkeää asiaa: järjestön sääntöuudistus sekä uuden puheenjohtajan valinta.

Sääntöuudistus

Kevään 2017 aikana Parasta Lapsille -järjestön ja paikallisyhdistysten säännöt on tarkastettu ja niitä on uudistettu. Valtuusto hyväksyi uudet säännöt lauantaina.

Uusien sääntöjen myötä hallinnon rakenteet kevenevät. Valtuusto kokoontuu jatkossa vain kerran vuodessa, samoin paikallisyhdistyksillä on jatkossa varsinainen kokous vain kerran vuodessa. Keskusjärjestön ja paikallisyhdistysten hallitusten kokoa supistetaan ja kokouskäytäntöjä helpotetaan mahdollistamalla mm. etätyöskentely. Sääntöjä myös selkeytettiin ja nykyaikaistettiin niin, että ne tukevat nyt paremmin muutosta ja parantavat järjestön edellytyksiä toimia muuttuvassa toimintaympäristössä.

Uusi puheenjohtaja

Järjestön vt. puheenjohtaja Pirjo Sillman esitteli valtuustolle hallituksen ehdotuksen uudeksi puheenjohtajaksi lauantain kokouksessa. Uusi puheenjohtaja Mirja Saarni valittiin tehtäväänsä ja hän aloittaa toimessaan heti kesäkuussa.

Mirja Saarni työskentelee Riihimäen kaupungin sosiaali- ja terveysjohtajana. Hänellä on vankka kokemus mm. monista luottamustoimista järjestöissä sekä projektien ohjausryhmissä. Mirja on toiminut mm. Luetaan yhdessä -verkoston valtakunnallisen ohjausryhmän puheenjohtajana 2011–2015.