Paikallisosastojen kuulumiset
22.8.2018
Oulun Poppoolla on ollut lämmin ja iloinen kesä! Kiersimme vapaaehtoisten ohjaajiemme kanssa viikoittain Oulun puistoissa leikkimässä ja pelaamassa perheiden kanssa. Muistojen kirjaan jäi monia mielenkiintoisia ja hauskoja kohtaamisia. Puistopoppoot päättyivät 12.8 perhepiknik-retkipäivään Leirikeskus Koivuhaassa.

Aurinkoinen päivämme oli täynnä iloa, naurua ja hyvää mieltä. Aikuiset ja lapset saivat yhdessä osallistua vapaaehtoisten järjestämiin leikkeihin ja peleihin. Koivuhaan monipuolisessa pihaympäristössä tekemistä löytyi koko päiväksi. Kun lapset leikkivät, vanhemmilla oli mahdollisuus jutustella myös keskenään kahvikupin ja nuotiolettujen äärellä.

Retkipäivä oli monella tapaa merkityksellinen. Lasten ja aikuisten välittömyys, sekä yhdessä tekeminen lämmitti mieltä. 

Paikalla oli ihmisiä viidestä eri kieliryhmästä mutta sillä ei ollut lasten leikeissä merkitystä.

On hienoa huomata, että vaikka yhteistä kieltä ei olisikaan, niin leikki ja yhdessäolo yhdistää kaiken ikäisiä. Lasten ilo on tarttuvaa, se saa aikuisetkin innostumaan ja hymyilemään.

Merkityksellisyys syntyi myös yhteistyöstä päivän järjestelyissä. Poppoo-hankkeen lisäksi mukana olivat Parasta Lapsille ry:n Haukiputaan paikallisosasto, SPR Oulun osasto ja Plan Suomi.

Järjestöjen välinen yhteistyö on kiinnostavaa ja mieltä avartavaa.

Se antaa erilaisia näkökulmia ja lisää toiminnan monipuolisuutta. Oli hienoa huomata, kuinka sujuvaa ja toimivaa yhteistyö voi olla, kun kaikilla osapuolilla on innostus toimia yhdessä.

Monikulttuurisessa perhetoiminnassa vapaaehtoinenkin oppii paljon. Toimintojen ja leikkien ohjaaminen vaatii kekseliäisyyttä, kun ohjeiden antaminen tutulla tavalla ja suomenkielellä ei toimikaan. Kun tilanteet vaativat selkeää havainnollistamista, kädestä pitäen ohjaamista ja esimerkillä näyttämistä, ohjaustaidot monipuolistuvat ja kehittyvät. Yhteisen kielen puuttuessa tutustuminen ja kohtaaminen toisen ihmisen kanssa voi jännittää, mutta kun siihen uskaltautuu, rohkeus kohdata ihmisiä erilaisissa tilanteissa lisääntyy.

Päivän päättyessä oli hienoa kuulla monesta suusta, kuinka kivaa oli ollut! Mukavasta päivästä kertoo myös se, että toivottiin vastaavanlaisen perhepäivän järjestämistä pian uudelleen.

Lämmin kiitos kaikille mukana olleille perheille, vapaaehtoisille ja järjestöille hienosta päivästä Koivuhaassa! Tästä on hyvä lähteä jatkamaan yhteistyötä ja syksyn toimintojen suunnittelua!