Paikallisosastojen kuulumiset
14.12.2017
Parasta Lapsille Pietarsaaren osasto järjesti perinteiset pikkujoulut yhteistyössä Mannerheimin Lastensuojeluliiton paikallisyhdistyksen kanssa, lapsia oli paikalla yli sata!

Perinteiset koko perheen pikkujoulut valmisteltiin hiukan eri sapluunalla kuin aiemmin. Osastossamme on mietitty pitkään yhteistyötä Mannerhein Lastensuojeluliiton Pietarsaaren paikallisyhdistyksen kanssa. Mikä olisikaan parempi ajankohta yhteistyölle, kuin Suomi 100 -juhlavuosi!

Molemmilla yhdistyksillä on sama kohderyhmä, joten on vain luontevaa yhdistää voimamme lasten hyväksi iloisen tapahtuman merkeissä. Syksyn aikana pidettiin työiltoja ja suunnittelukokouksia yhdessä.

Arpajaiset ja kahvitarjoilu

Vapaaehtoisia kahvitarjoilun parissa.Juhla järjestettiinTT-hallilla sunnuntaina 3.12.2017. Juhliin on aina perinteisesti ilmainen sisäänpääsy, mutta vapaaehtoisen maksun saa antaa tarjoiluista.

Pikkujoulujen juhlakansaa!

Tänäkin vuonna juhliin saapui kauniisiin mekkoihin pukeutuneita tyttöjä ja pojillakin oli juhlallisesti rusetti kaulassa. Punaisia tonttulakkeja vilahteli siellä ja täällä. Oli vilinää, melskettä, helinää helskettä pienten tiukujen. 

Herkut maistuivat pikkuväelle.

Kahvit, mehut, pullat ja piparit tekivät kauppansa ja myös arvat menivät nopeasti kaupaksi. Tänä vuonna saimmekin lahjoituksina ennätysmäärän arpajaisvoittoja! Joka arvalla voitti, kaikenlaista pientä kivaa ja joitakin ihan arvokkaitakin palkintoja.

Arpajaiset olivat menestys!Tänä vuonna järjestimme myös valokuvauspisteen taustoineen. Siellä jokainen osallistuja sai ottaa omia joulukorttikuvia. Myös joulupukin sai halutessaan kuvaan.

Ohjelmassa Lucia-kulkuetta, piirileikkejä ja joululauluja

Lucia-neitoja ja tonttuja pikkujouluissa.Varsinainen ohjelma alkoi kahvittelun ja arpajaisten jälkeen. Ohjelma alkoi Lucia-kulkueella, kulkueeseen kuului myös tonttuja.

Ohjelmaan kuuluivat perinteiset piirileikit ja laulut. Tontut esittivät myös "Soihdut sammuu" -leikin.

Soihdut sammuu, kaikki väki nukkuu...

Joulupukkia odotettiin juhlan lopussa. Kaikki lapset saivat pienen makeispussin pukilta, myös tontut olivat avustamassa pukkia lahjojen jaossa. Lahjan sai juhlassa 118 lasta.

Joulupukki on juhlissa odotettu vieras.Juhlien jälkeen soihdut sammuivat myös ulkosalla ja kynttilät pöydissä. Joulun odotus voidaan julistaa virallisesti alkaneeksi.

Joulupukki tonttuineen antoi lahjat 118 lapselle!Hyvää Joulua kaikille!

Kuvat ja teksti: Seija Nyman