Järjestöuutiset
30.9.2014
Lomakeskus Pukkilan kota valmistui vuonna 2013. Syyskuussa 2014 järjestöväen syyspäivillä vietettiin kodan nimiäisiä. Nimeksi annettiin Tampereen osaston ehdotuksesta Rimmilä.

Rimmilä-nimen historia juontaa juurensa Gallen-Kallellaan

Uuden kodan Rimmilä-nimellä tuodaan esiin Pukkilan, Ruoveden seudun ja Suomen kulttuurihistoriaa. Rimmin tila sijaitsee lähellä Pukkilaa, ja sekä tila että sillä ollut torppa hankittiin aikanaan Parasta Lapsille ry:n omistukseen. Myöhemmin 1980-luvulla torpparakennus myytiin poissiirrettäväksi Parasta Lapsille ry:n vapaaehtoisille, jotka yhdessä hankkivat ja rakensivat kesäpaikan Ison Helvetinjärven pohjoisrantaan. Kunnostettu Rimmin torppa on sillä paikalla edelleen.

Rimmin torppa tuli aikoinaan kuuluisaksi siitä, että taidemaalari Akseli Gallen-Kallela retkillään Ruovedellä kävi Rimmin torpassa ja piirsi v. 1891 torpan tyttärestä piirroksen. Rimmin Iita kuuluu tällä hetkellä Lahden Kaupunginmuseon kokoelmiin. Piirros kuvaa pientä, köyhää ja vähäosasista torpan tyttöä. Piirroksesta on tehty postikortti, jota Suomen Lastenhuoltoyhdistys on myynyt hyväntekeväisyyskorttina orpojen hyväksi.