Paikallisosastojen kuulumiset
28.3.2017
Kajaanin osasto järjesti Suomi 100 -tapahtumana pulkkamäkipäivän Ellin kukkuloilla 12.3.

Kun mietimme Suomi 100-tapahtumaa, joku muistutti muutama vuosi sitten järjestetystä mäenlaskutapahtumasta. Ajatus kuulosti heti hyvältä ja ryhdyimme välittömästi miettimään mitä meidän pitää tehdä saadaksemme mahtavan tapahtuman.

Yhteistyössä valmistelupuuhat

Jotkut ilmoittautuivat kyselemään lahjoituksiksi makkaroita, mehua ja muuta tarpeellista. Muut halusivat osallistua jollain toisella tavalla.

Ritva keksi kysyä Ekokympin Kurre-oravaa mukaan tapahtumaan ja saikin tämän lähtemään kummiksi. Kyselimme mukaan myös Kajaanin kaupungin nuorisotyötä ja saimme heidät mainostamaan tapahtumaamme. Yhdessä saimme tapahtumaan syötävät ja juotavat, Suomen liput ja terassikalusteiden siirrot tehtyä.

Pulkkamäkipäivä 12.3.

Pulkkamäkipäivän aamuna aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta ja pakkasta oli juuri sopivasti, vähän mutta tarpeeksi. Heti ensimmäisten makkaroiden mentyä grilliin kuului ensimmäinen innokas "tuolta saa makkaraa"-huudahdus.

Siitä alkaen väkeä riitti aina kolmeen saakka. Mehut olivat niin suosittuja, sekä kylmänä että kuumana, että niitä jouduttiin ostamaan välillä lisää. Lahjoituksina saadut 200 makkaraa riittivät juuri sopivasti loppuun asti.

Väkeä oli sankoin joukoin ja lapset olivat innoissaan. Moni aikuinen ihmetteli kovasti sitä, ettei tarjottavat maksaneet mitään, antaen meille hyvän tilaisuuden kertoa tiivistetysti toiminnastamme.

Auringonpaisteinen päivämme oli kaikkien mielestä juuri sitä mitä toivoimmekin. Menestys.

Tulevia seikkailuja odottaen

Kajaanin osaston vapaaehtoiset

Kummina Ekokympin Kurre-Kainuulainen

Kiitokset avusta ja lahjoituksista:

Ratamon päiväkoti, Kajaani
Komiahon S-market
Lohtajan K-market
K-Reissumies
Lehtikankaan S-market