Järjestöuutiset
25.10.2021
Tule tekemään vaikuttavaa, ennaltaehkäisevää lastensuojelutyötä 

Haemme työntekijöitä määräaikaisiin ja osa-aikaisiin tehtäviin kevääksi 2022. Työntekijät toimivat leirijohtajina ja leiripedagogeina  Näe hyvä mussa -toiminnan viikonloppuleireillä. He rakentavat lapsille positiivisen pedagogiikan keinoin ryhmän, johon on turvallinen tulla ja jossa on hyvä olla.   

Näe hyvä mussa -viikonloppuleirit on suunnattu 9–13-vuotiaille lapsille, joiden perheet ovat tuen tarpeessa. Leiriryhmässä on 25 lasta ja sama ryhmä kokoontuu leirikeskukseen viitenä viikonloppuna kevään aikana.   

Viikonloppuleirejä järjestetään 4 eri kokonaisuutta: 2 Kanta-Hämeen lapsille, 1 Pirkanmaan lapsille ja 1 Oululaisille lapsille. Leirikeskuksiin on kuljetukset Hämeenlinnasta, Riihimäeltä, Tampereelta ja Oulusta. Jokaisessa kokonaisuudessa työskentelee 1 leirijohtaja ja 1 leiripedagogi.

Näe hyvä mussa -toiminnan kokonaisuuteen leirijohtajalla ja leiripedagogilla sisältyy:    

 • leiriviikonloppujen suunnittelu- ja arviointitapaamiset vapaaehtoisten ohjaajien kanssa    
 • toiminnan suunnittelu ja arviointi sekä lapsihavainnointi   
 • lasten ja vanhempien aloitus- ja päätöstapaaminen   
 • 5 leiriviikonloppua kevään aikana  
 • toiminnan arviointitapaamiset yhteistyötahojen kanssa   
 • perehdytys työtehtäviin: 1 päivä sovitusti joulukuussa 2021, toinen perehdytysviikonloppu Lomakeskus Pukkilassa 7.–9.1.2022.  

 Leirijohtaja   

Näe hyvä mussa -toiminnan leirijohtajana vastaat ryhmän koordinoinnista ja toiminnan toteutuksesta yhdessä leiripedagogin kanssa. Suunnittelet ryhmän toimintaa sekä asetat, toteutat ja arvioit tavoitteita yhdessä leiripedagogin ja vapaaehtoisten ohjaajien kanssa.   

Teet yhteistyötä viranomaisten ja perheiden kanssa koko kauden ajan. Vastaat toiminnan raportoinnista ja arvioinnista sekä onnistumisen mittaamisesta. Tehtäviin kuuluu myös viestinnällisiä vastuita.    

 Onnistuaksesi tehtävässä edellytämme sinulta:   

 • sosiaali-, kasvatus-, nuoriso-, taide- tai liikunta-alan tutkintoa   
 • pedagogista osaamista   
 • lastensuojelun ja perhetyön tuntemusta 
 • Kehitysmyönteisyyttä 

Sinulla on myös kokemusta johtamisesta, lasten ja lapsiryhmän kanssa toimimisesta sekä yhteistyöstä vanhempien kanssa. Olet myönteinen ja kannustava ja omaat hyvät vuorovaikutustaidot. Osaat organisoida ja tehdä yhteistyötä.   

Työotteesi on reipas ja innostava. Tulet toimeen myös sähköisten järjestelmien, kuten Office 365 kanssa. Leirille lähdön edellytyksenä on käyty ensiapukurssi (EA1) ja alkusammutuskurssi (AS1) tai sitoutuminen niiden omakustanteiseen suorittamiseen.   

Leiripedagogi  

Näe hyvä mussa -toiminnassa vastaat leirien pedagogisen sisällön suunnittelusta ja toteuttamisesta. Vastaat leireillä lapsihavainnoinnista. Ohjaat, motivoit ja tuet vapaaehtoisia ohjaajia sekä kehität heidän osaamistaan toiminnassa. Osallistut raportointiin, toiminnan onnistumisen mittaamiseen ja arviointiin. Tehtäviin kuuluu myös käytännön järjestelyjä ja viestinnällisiä vastuita.    

Onnistuaksesi tehtävässä edellytämme sinulta:    

 • sosiaali-, kasvatus-, nuoriso-, taide- tai liikunta-alan tutkintoa tai loppuvaiheen opintoja    
 • pedagogista osaamista   
 • kokemusta lapsihavainnoinnista ja lapsen yksilöllisestä tukemisesta.   
 • kehitysmyönteisyyttä. 

Sinulla on myös kokemusta ryhmänohjaamisesta ja ryhmäprosesseista. Olet myönteinen ja kannustava ja omaat hyvät vuorovaikutustaidot. Osaat organisoida ja tehdä yhteistyötä.   

Työotteesi on reipas ja innostava. Tulet toimeen myös sähköisten järjestelmien, kuten Office 365 kanssa.    

Me tarjoamme leirijohtajille ja leiripedagogeille   

 • mielenkiintoisen ja itsenäisen työnkuvan   
 • paikan innostavassa ja osaavassa Näe hyvä mussa -tiimissä   
 • kokemuksen vaikuttavasta ennaltaehkäisevästä lastensuojelutyöstä   
 • hienon työskentelymiljöön luonnon äärellä   

 Osa-aikaisen työsuhteen kesto on noin 7 kuukautta. Se sisältää laadukkaan perehdytyksen ja koulutuksen työhön ja tarjoaa tilaisuuden kehittää Näe hyvä mussa -toimintaa. Tukenasi on Parasta Lapsille -keskustoimiston työntekijät ja kollegasi toisissa leirikeskuksissa. 

Palkka määräytyy yksityisen sosiaalipalvelualan TES:n, työkokemuksen ja koulutuksen mukaan. Palkkaus on kokonaispalkkana.     

Ennen työsuhteen alkua hakijan on esitettävä rikosrekisteriote.   (Laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä 14.6.2002/504).    

Odotamme hakemustasi!  

Lähetä hakemuksesi ja CV: rekry@parastalapsille.fi  viimeistään 14.11.2021. Kirjoita sähköpostin otsikkokenttään oma nimesi ja Näe hyvä mussa -toiminta / Alue, johon haet. Hakijoista valitaan haastatteluihin kutsuttavat. Haastattelut pidetään etäyhteyksin 24.11.2021 (Etelän paikat), 23.11.2021 (Oulun paikka). Vahvistamme työpaikan valituille, jos rahoituspäätös 3.12. on myönteinen. 

Kysy tehtävästä:     

Näe hyvä mussa -hankekoordinaattori Katja Timlin, katja.timlin@parastalapsille.fi   

puh. 050 430 6664. Soittoajat: hakuaikana tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 9–15 

Tutustu toimintaan: www.näehyvämussa.fi  Sivustolta näet myös leiriviikonloput.