Järjestöuutiset
7.4.2022
Tule tekemään vaikuttavaa, ennaltaehkäisevää lastensuojelutyötä 

Haemme leirijohtajia ja leiripedagogeja Näe hyvä mussa -toimintaan syyskaudeksi 2022.  Tehtävän tarkoitus on rakentaa lapsille positiivisen pedagogiikan keinoin viikonloppuryhmä, johon on turvallinen tulla ja jossa on hyvä olla.  Näe hyvä mussa -viikonloppuleirien myönteinen ilmapiiri sekä onnistumisen kokemukset tukevat lasta kohti positiivisempaa minäkuvaa ja vahvempaa itsetuntoa. 

Osallistujat ovat 9–13-vuotiaita lapsia, joiden perheet ovat tuen tarpeessa. Leiriryhmässä on 25 lasta ja sama ryhmä kokoontuu leirikeskukseen viitenä viikonloppuna syksyn aikana.   

Järjestämme 4 eri leirikokonaisuutta: 2 Kanta-Hämeen lapsille, 1 Pirkanmaan lapsille ja 1 oululaisille lapsille. Leirikeskuksiin on kuljetukset Hämeenlinnasta, Riihimäeltä, Tampereelta ja Oulusta. Katso leiriviikonloppujen ajankohdat Näe hyvä mussa -sivustolla.

 Näe hyvä mussa -toiminnan kokonaisuuteen leirijohtajalla ja leiripedagogilla sisältyy:    

 •  leiriviikonloppujen suunnittelu- ja arviointitapaamiset vapaaehtoisten ohjaajien kanssa    
 • raportointi ja viestintä 
 • lapsihavainnointi   
 • aloitus- ja päätöstapaaminen perheiden kanssa 
 • 5 leiriviikonloppua syksyn aikana elo–joulukuussa, 1 viikonloppu kuukaudessa 
 • perehdytys työtehtäviin: 1 päivä sovitusti kesäkuussa 2022 sekä perehdytysviikonloppu 5–7.8.2022.  

  Leirijohtaja   

Näe hyvä mussa -toiminnan leirijohtajana vastaat leirikauden kokonaisuudesta. Suunnittelet ryhmän toimintaa sekä asetat, toteutat ja arvioit tavoitteita yhdessä leiripedagogin ja vapaaehtoisten ohjaajien kanssa.  Johdat vapaaehtoisten ohjaajien tiimiä ja tarvittaessa ohjaat alan opiskelijoita harjoitteluissa. 

Teet yhteistyötä viranomaisten ja perheiden kanssa koko kauden ajan. Vastaat toiminnan raportoinnista ja arvioinnista sekä onnistumisen mittaamisesta. Tehtäviin kuuluu myös viestinnällisiä vastuita.    

  Onnistuaksesi tehtävässä tarvitset:   

 • sosiaali-, kasvatus-, nuoriso-, taide- tai liikunta-alan tutkintoa   
 • pedagogista osaamista   
 • lastensuojelun ja perhetyön tuntemusta 
 • kehitysmyönteisyyttä 

Sinulla on myös kokemusta johtamisesta, lasten ja lapsiryhmän kanssa toimimisesta sekä yhteistyöstä vanhempien kanssa. Olet myönteinen ja kannustava ja omaat hyvät vuorovaikutustaidot. Osaat organisoida ja tehdä yhteistyötä.   

Työotteesi on reipas ja innostava. Tulet toimeen myös sähköisten järjestelmien, kuten Office 365 kanssa. Leirille lähdön edellytyksenä on käyty ensiapukurssi ja alkusammutuskurssi (AS1) tai sitoutuminen niiden omakustanteiseen suorittamiseen.   

Leiripedagogi  

Näe hyvä mussa -toiminnassa vastaat leirien pedagogisen sisällön suunnittelusta ja toteuttamisesta. Vastaat leireillä lapsihavainnoinnista. Ohjaat, motivoit ja tuet vapaaehtoisia ohjaajia sekä kehität heidän osaamistaan toiminnassa. Osallistut raportointiin, toiminnan onnistumisen mittaamiseen ja arviointiin. Tehtäviin kuuluu myös käytännön järjestelyjä ja viestinnällisiä vastuita.    

  Onnistuaksesi tehtävässä tarvitset:    

 • sosiaali-, kasvatus-, nuoriso-, taide- tai liikunta-alan tutkintoa tai loppuvaiheen opintoja    
 • pedagogista osaamista   
 • kokemusta lapsihavainnoinnista ja lapsen yksilöllisestä tukemisesta.   
 • kehitysmyönteisyyttä. 

Sinulla on myös kokemusta ryhmänohjaamisesta ja ryhmäprosesseista. Olet myönteinen ja kannustava ja omaat hyvät vuorovaikutustaidot. Osaat organisoida ja tehdä yhteistyötä.   

Työotteesi on reipas ja innostava. Tulet toimeen myös sähköisten järjestelmien, kuten Office 365 kanssa.    

  Me tarjoamme leirijohtajille ja leiripedagogeille   

 • mielenkiintoisen ja itsenäisen työnkuvan   
 • paikan innostavassa ja osaavassa Näe hyvä mussa -tiimissä   
 • kokemuksen vaikuttavasta ennaltaehkäisevästä lastensuojelutyöstä   
 • hienon työskentelymiljöön luonnon äärellä   

Tehtävät ovat määräaikaisia ja osa-aikaisia. Työsuhteen kesto on noin 6 kuukautta. Se sisältää laadukkaan perehdytyksen ja koulutuksen työhön ja tarjoaa tilaisuuden kehittää Näe hyvä mussa -toimintaa. Tukenasi on Parasta Lapsille -keskustoimiston työntekijät ja kollegasi toisissa leirikeskuksissa. 

Palkka määräytyy yksityisen sosiaalipalvelualan TES:n, työkokemuksen ja koulutuksen mukaan. Palkkaus on kokonaispalkkana.     

Ennen työsuhteen alkua hakijan on esitettävä rikosrekisteriote.    

(Laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä 14.6.2002/504).    

Odotamme hakemustasi!  

Lähetä hakemuksesi ja CV: rekry@parastalapsille.fi  viimeistään 24.4. Kirjoita sähköpostin otsikkokenttään oma nimesi ja Näe hyvä mussa -toiminta / Alue, johon haet. Hakijoista valitaan haastatteluihin kutsuttavat. Haastattelut pidetään etäyhteyksin viikolla 

 Kysy tehtävästä:     

Lasten-, nuorten- ja perheiden toiminnan koordinaattori Ida Luojukoski, ida.luojukoski@parastalapsille.fi   

puh. 050 430 6664.     

Tutustu toimintaan: www.näehyvämussa.fi  

---

Parasta Lapsille ry on 1945 perustettu valtakunnallinen lastensuojelujärjestö. Vahvistamme lapsiperheiden arjessa jaksamista, hyvinvointia ja osallisuutta. Tässä tarkoituksessa järjestämme leirejä ja viikonlopputoimintaa. Arvomme ovat moninaisuus, luotettavuus, yhteisöllisyys ja kestävä kehitys.