Paikallisosastojen kuulumiset
2.11.2016
Tampereen osasto järjesti viime kesän leiriläisille ja heidän vanhemmilleen retken poliisimuseoon. Retkelle tuli 30 lasta ja aikuista!

Lokakuun viimeisiä vilupäiviä vieteltiin, kun perheitä saapui Poliisimuseon aulaan yksi toisensa jälkeen. Tervetuloa ja sisään lämmittelemään!

Miltä tuntuisi olla poliisi?

Aulassa Pirjo (muiden konkari-vapaaehtoisten tuella) selitti kuulijolle puitteet ja näin retki Poliisimuseoon sai alkaa. Alun lievä jännitys ja jähmeys viileydestä karisi nopeasti kaikenlaisen mielenkiintoisen tutkailuun, puheenpörinään ja nauruun.

Lapset innostuivat erityisesti poliisiasuista, jotka sai pukea päälleen. Ja olihan museon leveillä käytävillä kiva juoksennella ja leikkiä. Erikoisen näyttävä poliisihevonen jäi myös varmasti monen mieleen ja kiltit opaskoiratkin oli ihan ihmeissään!

Historiaa ja poliisien tarvikkeita oli museossa monessa muodossa: videotallenteina, tarinoina, kuvina. Mielenkiintoista nähtävää ja opittavaa.

Halutessaan pystyi myös testamaan, olisiko minusta poliisiksi.

Eihän retki mitään ole ilman retkieväitä!

Poliisiautoonkin pääsi ajelemaan "rallia", kun selvästi tärkeät virkatehtävät kutsuivat.

Lopuksi oli hyvä levähtää ja napata hieman täydennystä. Pillimehut, sämpylät, banskut ja napostelukasvikset tekivät kauppansa.

Kaikkien mielestä taisi olla kivaa vaihtelua arkeen tehdä porukalla tämä retki..

Kiitos käynnistä, oli mukava nähdä!

Teksti Ville Mononen, kuvat Tuija Pentti