Järjestöuutiset
27.9.2017
Tämän syksyn viikonlopputoiminnan johtajat esittäytyvät! Katja ja Liisa ovat uusia johtajia, Maija on ollut mukana jo vuodesta 2014.

Katja luotsaa Tampereen ja Kanta-Hämeen lasten viikonloppuryhmiä

Heippa! Olen 36-vuotias kahden lapsen äiti, sirkustirehtööri Katja Timlin Tampereelta. Aloin tänä syksynä työskentelemään Pirkanmaan ja Kanta-Hämeen lasten viikonloppujohtajana, sekä projekti-työntekijänä pilotoitavassa Kanta-Hämeen viikonlopputoiminnassa. Parasta Lapsille ry on ollut minulle tuttu jo pitkään ja siksi en epäillyt hetkeäkään, kun näin työhakuilmoituksen. 

Olen toiminut viime vuosina taidepedagogi-tittelillä oman yritykseni kautta, ohjaten ja kouluttaen teatterin sekä sirkuksen saralla, vauvasta vaariin. Perheiden ja lasten kanssa toimiminen on ollut työkuvaani jo yli kymmenen vuotta ja siksi olenkin tulevasta leirisyksystä todella innoissani! Odotan syksyltä leirinuotiota, leikkejä, pelejä, uusia ihmisiä, sekä tietenkin sirkusta ja tarinoita.

Lempivärini: lila ja vihreä, oikeastaan kaikki värit
Lempieläimeni: mangusti
Lempiruokani: meksikolainen, intialainen, thaimaalainen jne...
Lempikirjani: Twilight-sarja...kyllä, lukenut 3 krt jo kaikki
Lempileffani: Sing, muutkin animaatiot yleensä on parhaita
Suosikkihahmoni: Leijonakuninkaasta Timon

Liisa johtaa pääkaupunkiseudun lasten ryhmää

Olen Liisa Saloheimo, 34-vuotias kasvatustieteen opiskelija Helsingistä. Tein uranvaihdoksen pois kaupan alalta ja olen päässyt tekemään töitä lasten kanssa erilaisissa yhteyksissä, mm. lastentarhanopettajana, koulunkäynninohjaajana, opettajana ja iltapäiväkerhon ohjaajana.  

Olin viime keväänä vapaaehtoisena lasten viikonlopputoiminnassa ja viihdyin erinomaisen hyvin. Alun perin järjestö tuli minulle vastaan kun googlettelin vapaaehtoishommia. 

Tulevalta syksyltä odotan narua, iloisia kasvoja, uusia elämyksiä, yhdessäoloa ja paljon ulkoilua Kotorannan raittiissa syysilmassa. 

Lempivärini: kaikki luonnon värit 
Lempieläimeni: kissa 
Lempiruokani: kanttarellikastike uusien perunoiden kera 
Lempikirjani: Sadan vuoden yksinäisyys  
Lempileffani: Breakfast at Tiffany's 
Suosikkihahmoni: Mymmeli

Maija on perheiden viikonloppuryhmän johtaja

Olen 35-vuotias Maija Raumanen Helsingistä. Olen aiemmin asustellut ulkomailla ja työskennellyt matkailualalla. Kuitenkin ihmisläheisempi työ houkutteli; hakeuduin sosionomiopintojen äärelle ja valmistuin sosionomiksi vuonna 2014. Siitä alkaen olen työskennellyt eräässä seurakunnassa lasten ja perheiden parissa.

Olen toiminut perheiden viikonlopputoiminnan johtajana syksystä 2014 alkaen päivätyöni ohella. Viikonlopputoiminta antaa hyvää vastapainoa päivätyölleni ja koen edelleen että saan kehittyä ammatillisesti jokaisessa viikonlopussa. Uusi ryhmä perheitä ja vapaaehtoisia opettavat minulle aina jotakin uutta.

Välillä olen miettinyt, riittävätkö voimavarani kahden työn tekemiseen, mutta aina löydän itseni uudelleen uuden ryhmän ääreltä ja edelleen aivan yhtä innoissani, motivoitunut ja fiiliksissä kuin aluksikin. On aina mielenkiintoista aloittaa uuden ryhmän kanssa ja saada seurata kuinka viikonloppujen edetessä "prosessi etenee". Se on todella palkitsevaa.

Leirillä oleminen on mukavaa. Myös Kisakeskus paikkana on minusta ihana – luonnon äärellä, järven rannalla, hiljaisuudessa ja kaukana kaupungin vilinästä – kuin mökillä olisi. 

Lempivärini: liila
Lempieläimeni: leijona
Lempiruokani: nepalilainen ruoka
Suosikkihahmoni: Nils Holgersson