Järjestöuutiset
16.6.2015
Lauantaina Linnanmäellä juhlittiin 65-vuotista taivalta. Aurinkoinen päivä houkutteli paikalle ison joukon lapsiperheitä!

Linnanmäki 13.6.

11:00 Parasta Lapsille -joukkoa tapaa Inna-Marin autolla Lintsin parkkipaikalla. Autosta puretaan matkaan tuolit, pöytä, esitteitä, paitoja, kasvovärejä... kesän lämpimin päivä luvassa, kyllä kelpaa!

11:45 Parikymmentä Parasta Lapsille -vapaaehtoista ja toimiston porukkaa on koolla Linnanmäen esiintymislavan edessä. Rollupia pystytetään, kasvomaalipaketteja availlaan ja sovitaan, ketkä saavat ensimmäisinä hypätä Apsi Apinan, Onni Oravan ja Ben & Jerry's -lehmän rooleihin. Taru lähtee johdattamaan ensimmäisiä kohti pukeutumistiloja.

12:30 Ensimmäiset innokkaat vapaaehtoiset ovat pukeneet ylleen Apsi Apinan ja muiden karvaisten kumppanien asut. Jokaisella on henkilökohtainen saattaja, joka auttaa pukeutumisessa. Näissä asuissa ei muuten tarvitse palella, vaikka olisi kylmempikin keli!

13:30 Maskotit tervehtivät sisäänkäynnin tuntumassa alueelle saapuvia perheitä. Maskotit herättävät riemua ja saavat paljon haleja, ylävitosia ja jopa pusuja. Onni Oravan häntää on myös mukava hiplata.

13:32 Portista tulvii alueelle kummallisen paljon kaksosia. Syynä on Suomen Monikkoperheet ry:n 20-vuotissynttärit! Myös niitä juhlitaan tänään Lintsillä ja paikalla onkin ennätysmäärä kaksosia, kolmosia, jopa neloset: yhteensä 650 lasta! Tänään syntyykin uusi maailmanennätys – onnittelut!

13:45 Parasta Lapsille -pisteellä on täysi tohina päällä: lasten ja vähän vanhempienkin poskiin ja käsiin syntyy hienoja kuvia: leppäkerttuja, hämähäkin seittejä, sydämiä, sateenkaaria, pääkalloja, aurinkoja. Samalla vanhemmille esitellään järjestön toimintaa ja jaetaan mainosflyereita.

14:02 Pistetäänpä heppaleima passiin! Kaikilla Lasten Päivän Säätiön järjestöillä on tänään oma piste Lintsillä ja huvittelijat saavat sisääntulleessaan passit, joihin he voivat kerätä leimoja poiketessaan järjestöjen pisteillä.

14:30 Mikä tunnelma! Huvilaitteet ovat ääriään myöten täynnä lapsia (sekä huimapäisiä aikuisia). Naurua ja riemua riittää, valokuvia napsitaan, välissä syödään jäätelöä ja hattaraa. Aurinko paistaa ja Lintsi on parhaimmillaan.

14:50 PL:n vapaaehtoiset vuorottelevat eri tehtävissä päivän aikana. Vielä on pari kierrosta maskottihommiakin edessä. On tärkeää myös tankata: syödä, mutta erityisesti juoda tarpeeksi.

15:30 Linnanmäen toimitusjohtaja Pia Adlivankin ja markkinointiviestintäjohtaja Rilla Engblom piipahtavat Parasta Lapsille -pisteellä ja kyselevät, kuinka päivä on sujunut. Mahtavasti! Ehkä ensi vuonna uudestaan? Toivotaan!

15:50 Parasta Lapsille -pisteellä on käynyt muutaman tunnin aikana hirmuinen määrä lapsia ja aikuisia. Mutta nyt on aika vähitellen kasailla tavaroita ja tarvikkeita.

16:00 Osa porukasta on vielä maskottihommissa, otetaan kuitenkin kimppakuva muista. Sari pitää pienen kiitospuheen vapaaehtoisille.

16:15 Kamat on pakattu autoon ja on aika hyvästellä juhlat. Takana on upea päivä ja alustavaa ideointia ensi vuodelle on jo aloiteltu... toivotaan, että nähdään silloinkin Linnanmäellä!

Kiitos kaikille!

Ps. Etkö päässyt mukaan synttäreille? Ei se mitään, Linnanmäki on auki koko kesän!