Paikallisosastojen kuulumiset
22.4.2013
Tampereen Hervannassa kokoontuu joka toinen torstai pienten lasten perheitä. Tampereen osasto ry aloitti maaliskuussa 2013 uuden toimintamuodon, joka tarjoaa kohtaamispaikan alle kouluikäisten lasten perheille.

Iltakylä-nimistä toimintaa ideoitiin usean vuoden ajan, kunnes tänä keväänä vapaaehtoiset Sirkka Lindroos ja Pirjo ”Pipsa” Salmi käynnistivät toiminnan.

– Aluksi ei uskottu, että tämä tulee toimimaan, mutta olemme huomanneet, että tarvetta perheiden kohtaamispaikalle todella on. Nyt täytyisi vain saada sana kiertämään, Sirpa ja Pipsa toteavat.

Sirkan ja Pipsan lisäksi toimintaa pyörittää kuusi muuta vapaaehtoista. Vapaaehtoiset ovat mukana järjestämässä illan toimintamuotoja ja seurustelevat lasten ja vanhempien kanssa. Tiukkaa aikataulutettua ohjelmaa ei ole, vaikkakin joskus illoissa on erilaisia teemoja. Tulossa on muun muassa äitienpäivä-askartelua sekä maskottinallen ristiäiset.

Iltakylä-toiminta tarjoaa mahdollisuuden niin lasten kuin vanhempienkin kohtaamiselle. Monelle lapselle juuri muiden lasten kanssa leikkiminen tuntuu olevan se paras juttu. Lelujen määrä ei ole tärkeää vaan yhdessäolo ja ystävyys. Myös tyhjä sali, jossa pääsee juoksemaan, on suosittu ja siitä kuulemma puhutaan myös kotona. Illan aikana on mahdollisuus myös rauhallisempiin leikkeihin, piirtämiseen, askarteluun ja pelailuun.

Joka kerta leikkien päätteeksi tarjotaan kaikille iltapala. Tällä kertaa iltapalan tekoon saivat osallistua myös lapset, sillä jokainen sai leipoa sämpylöitä. Osalle lapsista kokemus oli uusi, mutta se ei menoa haitannut. Jokainen sämpylä oli tekijänsä luomus ja ihana yksilö. Ja mikäs sen palkitsevampaa kuin päästä maistamaan itse leivottuja sämpylöitä. ”Ihania, tuoreita sämpylöitä” kuului monesta pöydästä, kun leipomukset tulivat uunista.

Iltakylä kokoontuu Hervannassa osoitteessa Ruovedenkatu 7 (Kanjonin koulun vieressä). Paikan nimi on Toimelan Lapset ja Nuoret. Seuraava kokoontuminen on 2.5. klo 18.00 – 19.30 ja sen jälkeen kokoonnutaan kesäkuuhun saakka aina joka toinen torstai. Viimeinen Iltakylä kokoontuu13.6. Toiminta on maksutonta, eikä ennakkoilmoittautumista tarvita. Tervetuloa!

Teksti ja kuva: Tiina Mylläri