Paikallisosastojen kuulumiset
26.10.2018
Syyslomaviikolla koululaisille järjestettiin taas kivaa tekemistä! Järjestyksessään 4. päiväleiri toteutettiin tutusti Venlantuvassa, lämpimän syksyisissä puitteissa.

Usvaisia aamuja ja valoisia päiviä, hiipuvaa komeaa väriloistoa puiden ja teiden reunamilla. Mitä mainiointa aikaa lähteä ulos leikkimään ja luontoon seikkailemaan!
Tämän leirin yksi mieleenpainuvimmista kohokohdista oli leirillä ystävystyneiden yhteinen käsinukke-esitys. Se oli hauskan eloisa, mutta myös opettavainen.

Susi oli ilkeä muille, se löi ja uhkaili. Toinen hahmo kysyi, että miksi olet tuollainen? Olet vihainen, onko sinulla paha olla? Susi vastasi vaivaisena, että hänen ystävänsä oli kuollut... Syy ei ollut siis muissa, vaan hänen omassa pahassa olossaan joka purkautui huonosti. Myötätunnon kautta kumpikin osapuoli todella ymmärsi toisiaan muuttuen pian kavereiksi ja sitten olikin jo kivaa yhdessä!

Kun antaa mielikuvituksen laukata vapaasti ja tarttuu inspiraation impulssiin, niin jotain hienoa syntyy kuin sormia napsauttamalla!

Tytöt ovat usein luovia ja hyvin intohimoisia askartelemaan, ja näyttävät taideteokset syntyvätkin sieltä värikkäistä mielikuvista, toisinaan älypuhelimen avustukselle. Kännykkä vaan alle kuvan ja valon heittimeksi, paperi päälle ja eikun jäljentämään. Se on sitä nykyaikaa!

Jos hyvällä palolla askarrellaan, niin ei jää pelit taikka leikit yhtään sen heikommiksi! Muurit ja ikäerot sulaa kuin silmissä, kun eteen tyrkätään peli yhteisen hetken yhdistäjäksi. Esimerkiksi perinteistä Kimbleä nakuttelee ilolla samassa pöydässä niin nuoremmat kuin vanhimmatkin. Pelit ja yhteinen leikki yhdistää mitä parhaimmalla tavalla!

Sitten kun alkaa tuntua, että sisätiloissa happi loppuu ja seinät kaatuu päälle, niin on aika lähteä ulos! Ylös, ulos ja liikkeelle! Piilosta, hippaa, peiliä, retkiä luontoon. Kaikkea mielekästä millä saadaan kehoon liikettä ja sopivaa haastetta. Pojat tykkää usein siitä intensiivisemmästä menosta, ja heille tekeekin hyvää kaikki fyysinen ja vauhdikas. Juoksu, jalkapallo ja muut vähän rajummat leikit. Enemmän liikettä kuin sitä paikallaan kököttämistä! Kun liike pysähtyy liiaksi, niin alkaa elämäkin hiipumaan.

Välillä voitetaan, välillä hävitään, kaikesta opitaan

On tärkeää oppia tuntemaan miltä voittaminen ja häviäminen tuntuu. Se valmistaa hyvin tulevaa elämää varten. Satunnaiset tappiot ei enää lyö niin laudalta, koska tietää että myös ne voitot odottaa siellä edessä päin, valona tunnelin päässä. Näillä kokemuksilla pystyy sitten nousemaan kuopistaan (joissa ollaan vain väliaikaisesti) ja oppii ne hyvätkin hetket huomaamaan, paremman tasapainon nimessä. Yksinkertaiset ilot kunniaan!

Ehkä tämä elämä onkin lopulta kuin jotain suurta peliä tai leikkiä (mutta tarkoituksellista eikä vähäpätöistä kuitenkaan) ja olisi parempi oppia ottamaan se hieman rennommin. Sopivalla vastuullisuudella ja vakavuudella, muttei liian ryppyotsaisesti. Lapset muistuttaa siitä ainakin alituiseen, jos on päässyt unohtumaan.

 Haluatko mukaan leikkiin ja vauhtiin? 

Jos vastaat kyllä, niin liity meidän Parasta Lapsille ry -vapaaehtoisjärjestöömme. Voimme taata mieleenpainuvia kokemuksia hyvässä hengessä!

Saat varautua kaiken kivan ohella kohtaamaan myös omat haasteesi ja niitä lapset peilaa. Mutta hei, mitä olisi elämä ilman kasvua ja oppimista? Kaikilla meillä on omat vahvuutemme ja heikkoutemme. Leikissä ne raja-aidat sulaa nopeasti ja kaikki kohtaa toisensa puhtaammalta pöydältä. On vain se joku yhteinen mielekäs tekeminen, yhteiset säännöt ja sopivan leikkimielinen lähestymistapa.

Kaikki on mahdollista ja pienistä asioista syntyy helposti isoa reimua!